Lavere dosis af barzolvolimab er muligvis effektiv mod nældefeber
Det eksperimentelle biologiske lægemiddel barzolvolimab er muligvis effektivt mod nældefeber selv i lavere doser, antyder et fase Ib-studie præsenteret på nældefeber-kongressen GA²LEN Global Urticaria Forum (GUF) i Berlin, der blev afholdt i december.
I studiet, der inkluderede ni patienter med kuldenældefeber, oplevede alle efter en enkelt dosis af barzolvolimab 1,5 mg/kg et fuldstændigt respons vurderet ved provokationstest. Heriblandt var fire patienter, som ikke tidligere havde haft effekt af behandling med omalizumab.
"Endnu en gang, og med en lavere dosis, oplevede hver patient med kuldenældefeber, inklusive dem med meget begrænsede behandlingsmuligheder, som er refraktære over for omalizumab, et fuldstændigt respons på behandlingen, hvilket yderligere validerede barzolvolimabs unikke virkningsmekanisme,” siger Diane C. Young, der er senior vicepræsident og chef for det medicinske område hos producenten Celldex i en pressemeddelelse.
Den mindre patientgruppe bliver sammenlagt med deltagerne fra et andet fase Ib-studie, der har undersøgt effekten af barzolvolimab 3,0 mg/kg til patienter med antihistamin-refraktær kuldenældefeber eller symptomatisk dermografisme.
Nye langtidsdata fra studiet, der også blev præsenteret på kongressen, viser, at barzolvolimabrespons og mastcellesuppression var holdbare og forbundne over en periode op til 36 uger ved valgfri langtidsopfølgning.
Barzolvolimab bliver nu testet i et dobbeltblindet, placebokontrolleret fase II-studie, som skal evaluere effekten af subkutane doser på 150 mg hver fjerde uge og 300 mg hver ottende uge, hvilket svarer til de intravenøse doser på henholdsvis 1,5 mg/kg og 3,0 mg/kg evalueret i fase 1b-studiet.
Barzolvolimab er et humaniseret monoklonalt antistof, der binder til receptortyrosinkinasen KIT med høj specificitet og virker stærkt hæmmende på enzymets aktivitet.