Kristian Lunds blog


  Ny viden om psykiatri fra Medicinsk Tidsskrift   

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Lægestuderende mødes med psykiatriske patienter

Vordende læger skal være bedre til at se mennesket bag den psykiske lidelse. Det mener de på Syddansk Universitet (SDU), som sammen med Region Syddanmark har søsat et projekt kaldet Mennesker først.

I projektet bliver en række ambassadører fra PsykInfo i Region Syddanmark koblet med medicinstuderende på bacheloruddannelsen på SDU. Ambassadørerne er mennesker, der selv lever med eller har levet med psykisk sygdom. Tanken er, at de og de studerende undervejs skal have jævnlige dialoger og lære hinanden at kende. Og formålet med projektet er at sikre, at fremtidens medicinere får et større indblik i mennesket bag patienten med den psykiske lidelse, og at de bliver bedre til at reflektere over mennesket og den livshistorie, der ligger bag en diagnose. På den måde kan de vordende læger måske også komme af med nogle af de fordomme om psykiatri og psykiatriske patienter, som de kan have.

I projektet, der allerede er godt i gang, indgår også et samarbejde med somatiske patienter.

”I forløbet mødes vi flere gange og kan sammen med de studerende gøre opmærksom på mennesket bag sygdommen. Og vi får mulighed for at italesætte de misforståelser og tabuer, nogle psykiatriske patienter støder på dagligt. Mange af de studerende har fået punkteret fordomme efter at have talt med vores ambassadører, og vi håber også, at et tiltag som dette kan være medvirkende til, at flere får øjnene op for det medicinske speciale psykiatri,” siger PsykInfo-konsulent Liselene Pedersen og tilføjer, at nogle studerende allerede har givet udtryk for, at mødet har givet dem ’blod på tanden’.

Millioner på spil: Kardiologernes skattesag starter forfra

Kardiologernes moms-sag skal afgøres af skattemyndighederne. Det har Københavns Byret afgjort, og dermed er sagen tilbage ved sit udgangspunkt og lægernes videnskabelige selskaber må derfor vente i uvished på om kontingentbetalinger skal momses - i givet fald en afgørelse som kan koste selskaberne tab i millionklassen.

Hæderspris til Mogens Lytken for særlig kardiologisk indsats

Professor, overlæge, dr.med. Mogens Lytken Larsen modtog årets hæderspris på årsmødet i Dansk Cardiologisk Selskab (DCS). Den er kardiologernes fornemmeste pris og uddeles til et medlem, der har bidraget med en ganske særlig indsats for dansk kardiologi.

Kasper Iversen får ærefuld forskerpris

Årets forskerpris, som hvert år uddeles på Dansk Cardiologisk Selskabs årsmøde, gik i år til overlæge, dr. med. Kasper Iversen fra Herlev og Gentofte Hospital.

Genterapi heler skader efter hjerteanfald

Større dyr og menneskers hjerter kan normalt ikke regenere efter hjerteanfald, men det er nu lykkedes at hele et grisehjerte og det giver håb om at kunne undgå mange tilfælde af hjertesvigt i fremtiden.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter