Psykiatriens penge går til alt muligt andet


  Ny viden om psykiatri fra Medicinsk Tidsskrift   

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Nu er alle med svær psykisk sygdom i risikogruppen for covid-19

Sundhedsstyrelsens liste over, hvem der er i øget risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med coronavirus, er netop blevet opdateret og rummer nu også mennesker, der lider af svær skizofreni og kroniske neurologiske lidelser.

Det betyder, at alle med svær psykisk sygdom nu betragtes som en risikogruppe.

De nye sygdomme er blevet tilføjet, efter at styrelsen har set på den seneste forskning og fået faglig rådgivning fra lægefaglige selskaber. Hos patienter med svær skizofreni er det Dansk Psykiatrisk Selskab, der har vurderet, at de er i øget risiko, skriver Sundhedsstyrelsen, der lytter til faglig rådgivning. Desuden har man i Sundhedsstyrelsen læst et amerikansk studie, der viser, at risikoen for dødsfald hos smittede med skizofreni er øget. Det skyldes en lang række faktorer. Typisk har personerne flere sygdomme samtidig. Desuden er en del af de psykisk syge udsatte på grund af det, der beskrives som lav socioøkonomisk status. Og det at nogle opholder sig på institutioner øger i sig selv risikoen for smitte.

”I forbindelse med vaccinationsindsatsen er det vigtigt med opdateret viden om, hvem der er i øget risiko, så lægerne ved, hvem de skal visitere til vaccination. I det faglige grundlag har vi også gjort mere ud af at beskrive andre grupper, som kan være udsatte for smitte med ny coronavirus og derfor kræver en særlig opmærksomhed i vaccinationsindsatsen. Det gælder for eksempel personer med svære funktionsnedsættelser og personer uden fast bopæl, som kan have svært ved at følge anbefalingerne om forebyggelse af smitte, og som derfor også er en del af målgrupperne for tidlig vaccination,” siger sektionsleder Agnethe Vale Nielsen fra Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Dansk behandling for lentigo maligna flugter med nyeste erfaringer

EADV-Spring: Lentigo maligna (LM) kan behandles både kirurgisk og ikke-kirurgisk, og det kan være vanskeligt at vælge den mest hensigtsmæssige behandling. Valget afhænger blandt andet af læsionens lokalisering og patientens forventede levetid.

Resistente hudsvampe breder sig i Europa

Nogle patienter med hudsvamp får i dag en behandling, som ikke virker. Det kan skyldes en svampemiddelresistens, som formentlig er mere udbredt end hidtil antaget.

Probiotisk kost kan gavne HS-patienter

Ubalance i tarmens bakterier kan spille en betydelig rolle ved udviklingen af hudsygdommen Hidradenitis Suppurativa (HS). Det viser et studie, som blev præsenteret på EADV 2021 Spring Symposium i den forgangne weekend.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo