Psykiatriens penge går til alt muligt andet


  Ny viden om psykiatri fra Medicinsk Tidsskrift   

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Medicinstuderende vinder for opgaver om psykiatri

Tre dygtige læger in spe kunne hver gå hjem med hhv. 25.000, 15.000 og 10.000 kr., da Danske Regioner i år udloddede priserne for årets bedste opgaver om psykiatri.

Den største pris gik til Lise Gottlied Hammershøj, den næststørste til Maria Rams Vilstrup, og den sidste pris gik til Helena Lykke Bøgh.

Prisen for årets bedste opgave er uddelt siden 2008, da Danske Regioner indstiftede den sammen med Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri. Dens formål er at fremme dygtige medicinstuderendes interesse for de psykiatriske specialer.

Bedømmelsesudvalget bestod i år af professor, ledende overlæge, ph.d. Merete Nordentoft, professor, overlæge, dr. med. Martin Balslev Jørgensen og professor, læge, ph.d. Charlotte Ulrikka Rask.

Sygeplejersker får styrket uddannelsen i psykiatri

Et stigende pres på psykiatrien får nu Sundhedsstyrelsen til at styrke specialsygeplejerskernes kliniske uddannelsesforløb med et halvt år. Samtidig får børne-/ungdomspsykiatrien en større plads i uddannelsen.

Tirzepatid imponerer mod højt langtidsblodsukker og overvægt

Tirzepatid reducerer i højere grad langtidsblodsukker og giver et større vægttab end insulin glargin hos overvægtige med type 2-diabetes, som er i risiko for hjertekar-komplikationer, viser det store head-to-head studie SURPASS-4.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo