Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Stigning i registrerede klamydiatilfælde

I 2014 blev der samlet set fundet 30.881 tilfælde af klamydia. Det er det højeste antal, der hidtil er registreret. Antallet af fundne klamydiatilfælde er dermed steget med 12 procent fra 2013 til 2014.

Klamydia er fortsat en sygdom, der primært optræder blandt unge i alderen 15–29 år, hvor 84 procent af alle registrerede klamydiatilfælde er fundet, skriver Sundhedsstyrelsen.

Stigningen i registrerede klamydiatilfælde ses i stort set alle aldersgrupper og blandt både mænd og kvinder. Stigningen skal dog ifølge Sundhedsstyrelsen ses i relation til, at der fra 2013 til 2014 er sket i stor stigning i testaktiviteten på næsten 13 procent, så der i 2014 blev testet 351.507 personer. En del af forklaringen på, at der er sket en stigning i antal smittede, kan derfor være, at der er testet flere for klamydia, og derfor er der også fundet flere tilfælde.

Overordnet ses der fortsat en positiv udvikling blandt de unge i alderen 15–19 år. Her har der siden 2008/2009 været et markant fald i antallet af fundne klamydia-tilfælde – selvom der i 2013 og 2014 ses en mindre stigning. Testaktiviteten har i samme periode været nogenlunde stabil.

Tallene viser dog tydeligt, at klamydia fortsat er en meget udbredt sygdom.

Læs mere hos Sundhedsstyrelsen

 

Tags: klamydia

Søvnapnø: Dagstræthed er en svær størrelse

Mange patienter i behandling for obstruktiv søvnapnø føler sig stadig trætte og uoplagte i dagtimerne trods behandlingen. Men patienternes træthed er ofte summen af mange faktorer, og det kræver en stor indsats af patienterne selv at mindske trætheden.

Steroidfrygt hos forældre kan forværre AD hos deres børn

Forældres frygt for steroidbehandling er forbundet med alvorligere sygdomsforløb hos børn med AD. Frygten er størst hos patienter med lav uddannelse, og praktiserende læger og apotekere er desuden også mere skeptiske over for steroider end dermatologer.

Professor om ny medicin: Helt utrolig spændende udvikling

Speciallægerne venter med spænding på fremtidens næste biologiske behandlingsmuligheder. Med præparater, der formentlig kan gribe type-2 inflammation lige under epitelet, inden inflammationen når at ødelægge og aktivere de vigtige celler ved type-2-sygdomme, kan man nemlig behandle endnu tidligere og mere effektivt.

Hyperhidrose er en overset sygdom med gode behandlingsmuligheder

Der findes gode behandlingsmuligheder mod overdreven svedproduktion, men alt for mange er for tilbageholdende med at søge behandling, mener læge Charlotte Näslund Koch om lidelsen, som op mod 300.000 danskere lider af.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter