Hvorfor må vaccinerne koste mens diabetes-patienter må nøjes

Endokrinologisk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
Mads Krogsgaard Thomsen bliver ny administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden.

Mads Krogsgaard Thomsen stopper som forskningsdirektør hos Novo Nordisk

Novo Nordisks mangeårige forskningsdirektør, 60-årige Mads Krogsgaard Thomsen, stopper i slutningen af februar. Til gengæld tiltræder han som administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden den 1. marts.

Her afløser han Birgitte Nauntofte, der har været administrerende direktør siden 2009.

Mads Krogsgaard Thomsen har stået i spidsen for Novo Nordisks forskning og udvikling af diabetesmedicin siden 90´erne. Han blev forskningsdirektør i 1995 og koncerndirektør med ansvar for Forskning og Udvikling i 2000 og har igennem tiden stået bag udviklingen af 20 lægemidler. Både internt i Novo Nordisk, hos konkurrenterne og blandt investorer har der været der stor respekt om Mads Krogsgaard Thomsen, som har leveret resultater, der har været med til at forme Novo Nordisks store rolle på verdensplan indenfor primært diabetes og fedme.

Livet i Novo Nordisk har dog ikke altid været brolagt med succes. I 2003 røg Mads Krogsgaard Thomsen ind i et mindre stormvejr, da der både i mediebilledet og også internt i Novo var stort fokus på en række fejlslagne projekter i forskningsafdelingen på det tidspunkt. Siden er stormvejret dog blevet til solskinsvejr.

Mads Krogsgaard Thomsen får to afløsere, som er udpeget internt i Novo Nordisk. Marcus Schindler skal stå for forskning og tidlig udvikling, og Martin Holst Lange skal stå for udvikling. Marcus Schindler er i dag SVP Global Drug Discovery i Novo Nordisk og Martin Holst Lange er Senior Vice President, Global Development.

"Et af de dygtigste mennesker"

Novo Nordisk Fonden har med assistance fra et internationalt headhunter-firma brugt mere end et halvt år og en screening af over 100 egnede kandidater, før bestyrelsen besluttede sig for at tilbyde jobbet til Mads Krogsgaard Thomsen.

”Mads er et af de dygtigste og mest engagerede mennesker, jeg kender, og jeg er meget glad for, at han vil påtage sig den vigtige opgave at stå i spidsen for Novo Nordisk Fondens virke i fremtiden,” siger Lars Rebien Sørensen, formand for Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden har gennemgået en markant udvikling i de sidste ti år. Ved Birgitte Nauntoftes tiltrædelse i 2009 var der tre ansatte, og fonden uddelte ca. 200 mio. kr. årligt. Ved udgangen af 2020 var der 211 ansatte, og fonden uddelte ca. 5,5 mia. kr.

”Jeg har fulgt Novo Nordisk Fondens fantastiske udvikling på tæt hold i mange år, og det er med en blanding af ydmyghed og entusiasme, at jeg overtager ansvaret efter Birgitte,” siger Mads Krogsgaard Thomsen. ”Novo Nordisk Fonden er i dag blandt verdens tre største fonde og har i de seneste år opbygget en erfaren og dygtig organisation, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med. Ambitionen er at støtte endnu flere initiativer og projekter til gavn for mennesker og samfund.”

Længe undervejs

De første forberedelser til direktørskiftet i Novo Nordisk Fonden blev indledt helt tilbage i begyndelsen af 2020, hvor Lars Rebien Sørensen og Birgitte Nauntofte aftalte, at tiden var ved at være inde til et skifte på direktørposten. 62-årige Birgitte Nauntofte ønskede efter 12 år som direktør muligheden for at kunne påtage sig andre opgaver i den sidste del af sin erhvervskarriere.

Birgitte Nauntofte bliver i fonden marts måned ud for at sikre en grundig overdragelse til Mads Krogsgaard Thomsen, og i en periode herefter vil hun fortsat stå til rådighed for ledelsen. Hun er endvidere indtrådt som bestyrelsesmedlem i LIFE og BII, som Novo Nordisk Fonden etablerede som selvstændige fonde i december 2020.

”Det er selvfølgelig svært at sige farvel til Novo Nordisk Fonden og mine meget dygtige kolleger efter så mange år, men jeg er meget tilfreds med at kunne overdrage stafetten til Mads, som jeg har kendt i mange år,” siger Birgitte Nauntofte. ”Jeg er også glad for at kunne fastholde en tilknytning til fonden via to vigtige bestyrelsesposter i BII og LIFE. Begge fonde vil i de kommende år kunne sætte markante aftryk til gavn for vores samfund.”

Mads Krogsgaard Thomsen startede som ph.d.-studerende på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, hvorefter han arbejdede tre år som forsker på LEO Pharma.

Han er oprindelig uddannet dyrlæge og har en doktorgrad. Han er tidligere præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber og formand for bestyrelsen på Københavns Universitet, hvor han også er adjungeret professor i farmakologi.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Feed ikke fundet.

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo