Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

ANALYSE:

Der bliver rift om de dygtigste diabeteslæger

Bemandingen af toppen af diabetesområdet i Danmark er igennem en uhørt foryngelseskur i disse måneder.

Mens Steno Diabetes Center-projekterne ruller ud i Hovedstaden, Midtjylland og Syddanmark skal der rekrutteres topfolk over alt.

På Fyn er landets største navn inden for diabetes, Henning Beck-Nielsen ved at blive 67 år, og han kommer til at efterlade ikke et hul, men et krater, på de kanter.

Hos Diabetesforeningen er Torsten Lauritzen, en anden af kæmperne, netop trådt tilbage fra jobbet hos Diabetesforeningen – og også der skal en særlig profil med viden, integritet og kommunikative evner findes.

Faktisk ligger landet åbent for en ny generation af diabeteslæger.

Måske, men kun måske, er det forklaringen på, at det danske kontingent af læger vel aldrig har været større end i år i Lissabon. Sådan bedømmer folk med forstand på de dele det i hvert tilfælde. Der tales dansk overalt, og der er rigtig mange danske fingeraftryk på præsentationerne.

Det summer af dansk energi i diabetes, og en del må skyldes den kapitalindsprøjtning i Steno-projekterne på tæt på seks mia. kr. fra Novo Nordisk Fonden, nemlig 1,4 mia. kr. til Region Midtjylland, 1,4 mia. kr. til Region Syddanmark og så den allerstørste bevilling på 2,9 mia. kr. til Region Hovedstaden. Snart kommer der velsagtens yderligere bevillinger til de andre regioner.

Overalt skal der besættes jobs, ofte nye jobs, fordi aktiviteterne jo ikke nødvendigvis lukkes ned på de eksisterende afdelinger.

Det gælder ganske særligt i ledelseslaget – der bliver rift om de dygtigste diabetesledere.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift