Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Overvægtige tabte over otte kilo med Saxenda

ECO - Seks måneders behandling af overvægtige med slankemidlet Saxenda i kombination med diæt og motion førte til et gennemsnitligt vægttab på 8,1 kilo.

Det viser resultaterne af et real world-studie i Canada med deltagelse af 311 overvægtige, hvoraf 167 fik Saxenda i seks måneder. Behandling med Saxenda (liraglutid) skal stoppes efter 12 uger, hvis patienten ikke har tabt mindst fem procent af deres indledende kropsvægt.

Resultaterne af studiet er netop blevet præsenteret på den europæiske fedmekongres, ECO 2018 i Wien, Østrig.

Deltagerne havde et gennemsnitligt BMI på 40,7 og en vægt på 114,8 kg ved starten.

Efter seks måneder opnåede patienter, der blev behandlet med Saxenda som supplement til kost og motion,  et vægttab på 7,1 procent. 63,4 procent tabte over fem procent og 35,2 procent tabte over 10 procent af deres kropsvægt.

"Fedme er en kronisk og multifaktorial sygdom, der kræver en række behandlingsmuligheder for at hjælpe folk med at opnå og opretholde vægttab," siger dr. Sean Wharton fra Wharton Medical Clinic, Toronto, og chefforsker på undersøgelsen.

"Vægttab på fem til 10 procent kan have betydelige helbredsfordele, herunder at reducere risikoen for at udvikle hjertekar-sygdom og type 2-diabetes."

Det viste sig da også i studiet, hvor personer, der blev behandlet med Saxenda i mindst seks måneder, oplevede forbedringer af kardiometaboliske risikofaktorer som blodsukkeret og det systoliske blodtryk.

"Det er dejligt at se real-world beviser for Saxenda, der viser, at folk oplever fordelene ved Saxenda set i kliniske forsøg," siger Mads Krogsgaard Thomsen, vicedirektør og chefforsker i Novo Nordisk.

"Saxenda er en vigtig behandlingsmulighed for personer med fedme og afspejler vores engagement i at reducere virkningen af ​​fedme og forbedre helbredet hos mennesker, der lever med sygdommen."

Saxenda blev generelt godt tolereret, idet gastrointestinale bivirkninger er de hyppigst rapporterede bivirkninger.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift