Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Følgerne af genetisk disposition for overvægt og fedme kan mere end halveres, når børn vokser op i et miljø, hvor der lægges vægt på sund kost og motion.

Et BMI på over 30 er forbundet med et 4,2 år kortere liv for mænd og 3,5 år kortere liv for kvinder - hovedsageligt grundet en højere risiko for at dø af kræft og hjertesygdom.

Årsagen til at Protein Kinase C epsilon øger risikoen for diabetes, skal ikke findes i leveren, men i fedtvæv.

Det er velkendt, at ADHD er forbundet med vægtproblemer. Men at overvægt hos voksne også kan afsløre en udiagnosticeret ADHD, er mindre belyst.

EASD 2018: Overvægt og fedme øger diabetespatienters risiko for at dø af kræft i forhold til mennesker uden blodsukker-sygdommen.

ERS: Det er en almindelig kendt sag at overvægtige mennesker har større risiko for at udvikle astma, men at udsagnet også passer den anden vej rundt er en nyhed.

Skal der dæmmes op for en dramatisk udvikling i overvægt, kræver det et solidt forskningsmiljø og en struktureret indsats tættere på borgerne.

Nye søvnundersøgelser af patienter, tilknyttet Dansk Center for Søvnmedicin, viser, at vægttab betyder færre apnøer. Hos nogle forsvinder apnøerne helt.

200.000 danskere lider af søvnapnø, og 80 procent af disse er overvægtige. Ifølge Dansk Søvnapnø Forening mangler der både fokus på lidelsen og hjælp til det vægttab, som er en af vejene ud af risikoen for livsstilssygdomme og dårlig livskvalitet.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter