Sundhedsministeren blev klædt af i samråd

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Xarelto godkendt til akutte medicinske patienter

Den amerikanske sundhedsmydnighed FDA har godkendt Xarelto (rivaroxaban) til forebyggelse af venøs tromboembolisme (VTE) hos indlagte akut syge medicinske patienter.

Med godkendelsen af ​​denne nye indikation kan Xarelto gives til disse patienter, hvis de ikke har høj risiko for blødning, under indlæggelse og fortsættes efter udskrivning i en samlet anbefalet varighed på 31 til 39 dage.

Til dato har FDA givet Xarelto otte indikationer - hvilket er højest for en NOAC - hvoraf seks specifikt er til behandling, forebyggelse og reduktion i risikoen for tilbagefald efter VTE hos en lang række patientgrupper.

"De kliniske fase III-undersøgelser i denne højrisiko-patientgruppe viser os, at Xarelto i en dosis på 10 mg er en effektiv og sikker mulighed for at hjælpe med at forhindre blodpropper," siger dr. Alex C. Spyropoulos, der er professor i medicin på Lenox Hill Hospital, New York, NY.

Patienter med en akut medicinsk sygdom har en øget risiko for blodpropper i op til tre måneder efter udskrivning fra hospitalet, hvor 80 procent af tilfældende sker inden for de første seks uger.

Amerikanske retningslinjer anbefaler i øjeblikket, at akut syge medicinske patienter, der risikerer VTE, får antikoagulantia, typisk injicerbare stoffer, på hospitalet for at beskytte dem mod blodpropper, men fraråder rutinemæssig antikoagulant brug efter at have forladt hospitalet.

Forskning viser, at mange patienter nægter behandling med injicerbare antikoagulantia af frygt, ubehag, angst eller grundet besværligheder.

”Forebyggelse af blodpropper er en vigtig prioritet for læger, der behandler patienter med akutte medicinske sygdomme, og derfor er Janssen glad for, at FDA godkendte brugen af ​​Xarelto til at tackle denne ofte fatale, men alligevel forebyggelige tilstand," siger dr. James List, der er udviklingschef hos Janssen.

"I stedet for daglige injektioner med ældre antikoagulantia, har patienter nu en ny oral behandling, som kan hjælpe med at forhindre blodpropper, både på hospitalet og efter udskrivning fra hospitalet."

Middel mod søvnapnø og narkolepsi godkendt i EU

Sunosi (solriamfetol) er blevet godkendt af EU som middel til at reducere overdreven søvnighed i dagtimerne (EDS) hos voksne med narkolepsi (med eller uden kataplexi) eller obstruktiv søvnapnø.

Medicinrådet godkender human alfa-1-antitrypsin

Medicinrådet har netop godkendt human alfa-1-antitrypsin (Respreeza og Prolastina) som henholdsvis vedligeholdelsesbehandling og langvarig supplerende behandling af emfysem hos voksne med dokumenteret alvorlig alfa-1-proteinasehæmmer-mangel.

Udbud sikrer ikke at diabetesudstyr spiller sammen med IT-systemer

Leverandører af diabetesudstyr til landets regioner bør være forpligtede på, at deres udstyr kan overføre patientdata til sundhedsvæsenets IT-systemer, siger Steno-direktører. Det bliver dog ikke en del af udbuddet men bliver prioriteret under forhandlingerne, melder regionernes tovholder. 

Medicinrådet opretter fagudvalg for type 2-diabetes

For første gang skal Medicinrådet have et fagudvalg for type 2-diabetes. Det nye fagudvalg skal bl.a. bistå Medicinrådet i at udvikle en ny vejledning til behandling af type 2-diabetes.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter