Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Rivaroxaban godkendt mod recidiverende venøs tromboemboli hos børn

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har godkendt brugen af rivaroxaban til behandling af venøs tromboemboli og forebyggelse af recidiverende venøs tromboemboli hos børn og unge under 18 år – herunder også til kateterrelateret trombose og cerebral venetrombose.

Rivaroxaban (Xarelto) er tidligere godkendt og indiceret til behandling og forebyggelse af recidiverende venøs tromboemboli (VTE) hos voksne patienter og er nu den første orale faktor Xa-hæmmer godkendt til pædiatrisk behandling og forebyggelse af tilbagevendende VTE.

I forlængelse af den pædiatriske indikation er en ny formulering i form af granulat til oral suspension godkendt. Den orale suspension giver, på samme vis som rivaroxaban tabletbehandling, mulighed for at undgå daglige heparin-injektioner og regelmæssig blodprøver for kontrol af blodets evne til at koagulerer. Noget som kendetegner den nuværende standardbehandling til børn.

”Behandling med rivaroxaban er et nålefrit alternativ til børn med VTE - med en sikkerheds- og virkningsprofil baseret på det mest omfattende kliniske studieprogram, der hidtil er blevet gennemført blandt børn med venøs tromboemboli,“ fortæller Læge Ralf W. Ackermann, Medical Director Scandinavia, Bayer.

Godkendelsen er baseret på data fra et omfattende klinisk studieprogram inklusiv fase III-studiet EINSTEIN-Junior, som inkluderede 500 børn; fra nyfødte født til termin op til 18 år, med akut VTE. Undersøgelsen viste en numerisk lavere forekomst af tilbagevendende VTE og reduceret forekomst af blodpropper sammenlignet med eksisterende standardbehandling. Der sås ingen signifikant forskel for større eller klinisk relevante ikke-større blødninger med Xarelto versus standardbehandling. Både med hensyn til den beskyttende virkning mod blodpropper og risikoen for blødning var resultaterne sammenlignelige med rivaroxaban-studier udført blandt voksne patienter behandlet med rivaroxaban 20 mg. dagligt.

 

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Feed ikke fundet.

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo