Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Museforsøg: Vanilin reducerer effektivt psoriasis-symptomer

Kunstig vaniljeekstrakt, der kendes som vanillin og bruges både i bagværk og parfume, kan måske også reducere psoriasis.

Det antyder en ny undersøgelse offentliggjort i Journal of Agricultural and Food Chemistry, hvor forskere fra China Medical University i Taiwan har testet vanillin på mus.

Immunsystemets proteiner kaldet interleukiner (IL) 17 og 23 er kendt for at være nøgleaktører i udviklingen af ​​psoriasis.

I forvejen har vanillin vist sig muligvis at have virkninger på forskellige interleukiner, der er involveret i andre inflammatoriske tilstande og sygdomme.

Så de taiwanesiske forskere ønskede at se, om behandling med vanillin kunne forhindre psoriasis symptomer.

Forskerne fremkaldte psoriasishudbetændelse på grupper af mus ved at sætte en forbindelse kaldet imiquimod på deres hud. Derudover blev musene givet oralt vanillin (0, 1, 5, 10, 50 eller 100 mg / kg legemsvægt) dagligt i syv dage.

Mus behandlet med doser på 50 eller 100 mg / kg legemsvægt havde reduceret psoriasis symptomer sammenlignet med dem, der fik mindre eller ingen doser vanillin.

Hos alle mus behandlet med vanillin blev IL-17 og IL-23 proteinniveauet reduceret og forskerne mener, at vanillin var en effektiv forbindelse mod psoriasishudbetændelse i deres forsøg.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift