Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kombinationsbehandling måske vejen frem mod atopisk march

Atopisk march kan måske forebygges ved at behandle børneeksem med en kombination af glucocorticoider og PPAR gamma agonister.

Det antyder en ny belgisk undersøgelse fra VIB Gent Universitet i Flandern, hvor forskeren i museforsøg har forsøgt at undersøge og behandle 'den atopiske march' - altså det fænomen, at børneeksem senere medfører en øget risiko for udvikling af allergier og astma.

Resultaterne er baseret på museforsøg, hvor gnaverne gentagne gange blev udsat for husstøvmider både på huden og i lungerne. Husstøvmider er kendt for at udløse både eksem og astma.

Forskerne ønskede at se, om lindring af hudbetændelse med glucocorticoider og PPAR [gamma] agonister kunne påvirke den efterfølgende udvikling af astma.

Glucocorticoider og PPAR gamma agonister er to antiinflammatoriske forbindelser, som forskerne administrerede lokalt til musene.

Deres undersøgelse gav umiddelbart en større indsigt i den komplekse udvikling af den atopiske march.

"Som forudsagt viste vores test, at husstøvmide-induceret hudinflammation fører til forværrede niveauer af allergisk luftvejsbetændelse," siger undersøgelsens chefforsker dr. Julie Deckers.

"Men til vor overraskelse adskiller dette svar sig væsentligt fra reaktionen på direkte eksponering af husstøvmider i lungerne uden forudgående hudbetændelse. Disse resultater har givet os en dybere forståelse af kompleksiteten af ​​atopisk march," tilføjer forskeren.

Hvad angår virkningen af ​​de kombinerede antiinflammatoriske forbindelser på begge tilstande, var dette også ret succesfuldt.

"Kutan kombineret aktivering af [glucocorticoider og PPAR gamma agonister] reducerede hudinflammation i højere grad end midlerne enkeltvis," konstaterer forskerne.

"Den kombinerede terapi lindrede effektivt [atopisk dermatitis], men var utilstrækkelig til at forhindre allergisk astmatisk respons i lungerne," siger dr. Deckers.

"Behandlingen mindskede imidlertid alvorligt astmaens sværhedsgrad ved at modvirke et aspekt af den specifikke immunrespons i lungerne. På denne måde repræsenterer terapien et stærkt middel mod allergisk hudbetændelse og forværringen af ​​atopisk march," siger dr. Julie Deckers, der har fået undersøgelsen offentliggjort i Journal of Investigative Dermatology.

Forskerne vil nu forsøge at lave kliniske forsøg på mennesker og arbejder samtidig på at udvikle nye terapier, der effektivt vil kunne stoppe udviklingen af 'den ​​atopiske march'.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift