Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Slut med lange køreture og ekstraudgifter

De nordjyske psoriasispatienter får det nemmere og slipper for merudgifter til biologisk behandling, og Region Nordjylland sparer millioner.

Region Nordjylland har netop indgået en aftale med Hudlægecenter Nord i Aalborg om udlevering af medicin til de psoriasispatienter, der er i behandling med biologisk medicin.

Tidligere har psoriasispatienter fra Nordjylland været henvist til behandling i region Midtjylland, hvor de også har fået udleveret deres medicin gratis. Alternativt henvist til dermatolog, hvor de efterfølgende selv har betalt for medicinen. Med den nye ordning slipper patienterne ikke alene for ekstraudgifter og lange køreture til Aarhus. Ifølge regionsrådsformand Ulla Astman (S ) står regionen tilbage med en besparelse på mere end 3,8 mio. Kr. Og samtidig får hudlægerne 250.000 for ekstraarbejdet.

Formand for psoriasisforeningen i Nordjylland, Anne-Marie Baadsgaard hilser også den nye aftale velkommen. Ifølge Anne-Marie Baadsgaard er der tale om en gruppe af psoriasispatienter, der i forvejen er belastet af deres sygdom. Patienter for hvem det kan være vanskeligt at få en lang køretur ind i hverdagen, når de samtidig skal passe deres arbejde. Hun er derfor sikker på, at den nye aftale vil glæde patienterne.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift