Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Mere end dobbelt så mange psoriasis-patienter lider af søvnløshed

Patienter med psoriasis har en mere end dobbelt så stor risiko for søvnløshed og dårlig søvn.

Det viser en ny dansk undersøgelse fraa Københavns Universitet, hvor forskere har undersøgt prævalensen af ​​søvnforstyrrelser hos 179 patienter med plaque psoriasis sammenlignet med 105 kontroller.

Forskerne fandt, at 25 procent af patienterne med psoriasis rapporterede klinisk søvnløshed (baseret på Insomnia Severity Index) sammenlignet med 10,5 procent af kontrollerne.

Baseret på Pittsburgh Sleep Quality Index havde 53,9 procent af patienterne med psoriasis dårlig søvnkvalitet sammenlignet med 21,9 procent af kontrolpersonerne.

Kløe var signifikant forbundet med alle søvn-relaterede resultater.

"En højere andel af patienter med psoriasis lider af dårlig søvn end kontrolpersoner fra den almindelige befolkning. Kløe var den vigtigste forudsigelse af dårlig søvn," skriver forskerne, der har fået deres undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet British Journal of Dermatology.

"Forbedret kontrol af psoriasis med nedsat kløe kan forbedre søvnen hos psoriasispatienter."

Nyt Lilly-præparat ligner en kur mod type 2-diabetes

En ugentlig behandling med en høj dosis af tirzepatid (15 mg) giver et stort vægttab og normaliserer langtidsblodsukkeret hos en stor del af overvægtige med type 2-diabetes efter bare 40 og 52 uger, viser resultater fra to fase III-studier. 

Professor: OECD overdriver diabetes i Danmark

Over otte procent af den voksne danske befolkning har nu en diabetesdiagnose, ifølge en ny rapport fra OECD. Hermed har Danmark indtaget en femteplads i Europa i forhold til andelen af befolkningen med diabetes. Heldigvis skyder OECD’s rapport langt over mål, vurderer danske forskere.

DES: Sensorbaseret glukosemåling bør tilbydes flere

Alle med type 1- og type 2-diabetes, der tager insulin flere gange dagligt og behandles på sygehus, bør få sensorbaseret glukosemåling, melder Dansk Endokrinologisk Selskab.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo