Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Dermatologien kommer til Nordjylland

Christian Vestergaard

1. september åbner Aalborg Universitetshospital dørene til helt nyt dermatologisk speciale. Christian Vestergaard er ansat som ledende overlæge og får ansvaret for at bygge den nye hospitalsafdeling op fra grunden. Han konstitueres desuden i et professorat.

Mangeårigt arbejde for at skaffe dermatologien til Nordjylland, bærer nu frugt. Med oprettelsen af det nye dermatologiske speciale kan Aalborg Universitetshospital erklære ”pladen fuld”, idet hospitalet nu tæller alle kliniske specialer, som klinikchef ved Klinik Kirurgi og Kræftbehandling, Lars Maagaard Andersen udtrykker det.

Ifølge afgående lægefaglige direktør ved Aalborg Universitetshospital, Morten Noreng er oprettelsen af dermatologi som speciale noget de nordjyske patienter vil få stor glæde af. Hidtil har man måttet henvise patienterne til Aarhus for behandling.

Med Christian Vestergaard ved roret får den nye dermatologiske afdeling ifølge Lars Maagaard Andersen en person med et imponerende generalieblad. Christian Vestergaard kommer fra en stilling som overlæge ved Hud-og kønssygdomme på Århus Universitetshospital og har blandt andet beskæftiget sig indgående med forskning inden for børneeksem og hudkræft. Listen af videnskabelige publikationer i internationale tidsskrifter er lang og derudover har han en ph.d- og en dr. med.-grad på CV’et.

Selv siger Christian Vestergaard, at han glæder sig meget til at starte på Aalborg Universitetshospital, som han anser for at være en agil organisation, hvor der er gode muligheder for at tilrettelægge samarbejder på tværs af fag og speciale. Og at det er en enestående og meget spændende mulighed at få ansvaret for at bygge en helt ny hospitalsafdeling op fra bunden. En mulighed der giver rum for nytænkning og innovation.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter