Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Sammenhæng mellem hudsygdom og IBD

Der ser ud til at være en forbindelse mellem hudlidelsen hidradenitis suppurativa (HS) og de inflammatoriske tarmsygdomme (IBD) Crohns og colitis.

Det antyder en analyse af tidligere offentliggjorte undersøgelser, som forskere fra University of New South Wales i Sydney har gennemgået.

Hidrosadenitis suppurativa (HS) er en kronisk hudsygdom, der viser sig ved gentagne udbrud, som minder om ømme bumser eller bylder.

Ordet hidrosadenitis betyder svedkirtelbetændelse, og er opstået i forbindelse med, at HS oftest ses i områder med svedkirtler. Der er dog ikke tale om svedkirtelbetændelse, understreger patientforeningen HS.

Baseret på seks inkluderede studier observerede forskerne en signifikant sammenhæng mellem HS og IBD. Når data blev samlet i en metaanalyse, viste de justerede effektstørrelser et odds-forhold på 2,12. Der var en signifikant sammenhæng mellem HS og både Crohns (oddsforhold, 2,25) og colitis ulcerosa (oddsforhold, 1,56).

"Vores resultater fremhæver, at alle patienter med HS skal screenes klinisk for symptomer på IBD og symptomatiske patienter henvises til yderligere undersøgelser," skriver forfatterne i februarudgaven af ​​International Journal of Dermatology.

"Det skal også bemærkes, at kutan Crohns sygdom og inguinal/perineal HS har en klinisk overlapning, og dette skal overvejes hos patienter med svær perineal HS."

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter