Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Psoriasispatienter rammes oftere af Alzheimers

Patienter med psoriasis har en signifikant højere forekomst af ​​Alzheimers sygdom end personer uden hudsygdommen.

Det viser en koreansk undersøgelse, hvor forskere fra det katolske universitet i Korea i Seoul har brugt data fra det koreanske nationale sundhedsforsikringssystem til at identificere 535.927 personer med psoriasis og 2.679.635 alders- og kønsmatchede kontroller uden psoriasis. Alle havde fået mindst tre helbredsundersøgelser mellem 2008 og 2014.

Forskerne fandt, at der under en median opfølgning på 3,35 år var 50.209 tilfælde af Alzheimers (1,87 procent) i kontrolgruppen og 11.311 tilfælde (2,11 procent) hos patienter med psoriasis.

Patienter med psoriasis viste dermed en signifikant forøget risiko for Alzheimers ([HR], 1,09; P <0,0001) versus kontroller uden psoriasis i justerede modeller. Risikoen for Alzheimers blandt patienter med psoriasis viste sig desuden at være signifikant forøget hos psoriasispatienter, der ikke fik systemisk behandling sammenlignet med dem, der fik systemisk behandling (HR, 1,10; 95 procent konfidensinterval [CI], 1,08 til 1,12 versus HR, 0,99; 95 procent Cl, 0,90 til 1,09; P <0,0001).

"Disse resultater indikerer, at kroniske inflammatoriske tilstande som psoriasis kan have en vigtig indflydelse på nervesystemet og dermed øge risikoen for at udvikle Alzheimers Sygdom," skriver forfatterne, der har fået undersøgelsen offentliggjort i Scientific Reports.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter