Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

EADV-præsident: Vigtigt at pleje internationale forbindelser trods corona

Mens Dansk Dermatologisk Selskab har aflyst sit efterårsmøde, foregår den store europæiske dermatologikongres EADV som planlagt 29.-31 oktober, men som alle andre større møder under coronapandemien bliver dette års kongres virtuel. 

Under titlen “EADV Virtual - New Frontiers in Dermatology and venerology” har European Association of Dermatology and Venerology valgt at tage de konstruktive briller på og sammensat et tæt pakket program med tre dages videnskabelige sessioner om emner som inflammatorisk hudsygdom, hudkræft, infektionssygdom, dermoskopi, sygdom i hår og negle og pædiatrisk dermatologi.  

Selv om en virtuel kongres ikke kan erstatte de fysiske kongresser, hvor de uformelle møder mellem internationale kolleger for mange fylder lige så meget som det formelle program, har EADV-holdet gjort, hvad de kan for at give deltagerne mulighed for at interagere under sessionerne og på de virtuelle kongresområder. Det videnskabelige indhold vil være tilgængeligt på hjemmesiden i tre måneder efter kongressen, så ingen behøver gå glip af noget. 

Transformationen af kongressen fra et fysisk til et virtuelt møde sker af nødvendighed, men den positive side af det er, at langt flere læger fra langt flere lande får mulighed for at deltage, skriver EADV’s præsident professor Carle Paul i et velkomstbrev på kongressens hjemmeside. 

“Covid-19 har udfordret den måde, vi tænker og handler på, og redefineret fundamentet for vores samfund og relationer på tværs af grænser. På trods af den “nye normal” er EADV opsat på at forbedre behandling, uddannelse og forskning. Nu mere end nogensinde må vi søge nye platforme til at bringe folk sammen for at dele ideer,” skriver han.

Franske Carle Paul vil i øvrigt på denne kongres overlevere præsidentposten til den græske professor Alex Stratigos, som bliver den, der skal føre organisationen videre.

Inhalations-triplebehandling mod KOL anbefalet til godkendelse

Det Europæiske Lægemiddelagenturs Udvalg for Humanmedicinske Lægemidler har anbefalet, at AstraZenecas Trixeo Aerosphere får markedsføringstilladelse i EU som vedligeholdelsesbehandling hos voksne patienter med moderat til svær KOL. Det er ifølge en dansk lungeekspert rigtig godt for de danske patienter.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter