Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Corona ændrer ikke behandling af de svært ramte patienter

Patienter i behandling med immunsupprimerende stoffer ved de dermatologiske afdelinger, behøver hverken hav indstillet behandlingen eller afstå fra at tage imod vacciner, konkluderer  Dansk Dermatologisk Selskab efter at have drøftet spørgsmålet. 

Blandt dermatologer i Danmark har Corona udløst en del diskussion om de svære patienter, som får behandling med immunsuppressive stoffer. For betyder smitterisikoen, at de skal stoppe med behandlingen? Svaret er nej, lyder det fra formanden for Dansk Dermatologisk Selskab overlæge Christian Vestergaard, Aarhus Universitetshospital.

”Den diskussion har fyldt meget – også om de skal sige ja til en influenza-vaccination, men nu er vi nået frem til, at de ikke skal stoppe behandlingen, og at de kan godt sige ja til vaccinationen,” siger han.

Baggrunden er, at der nu foreligger så meget dokumentation for, at den immunsupressive behandling ikke hverken øger risikoen for smitte eller forværrer forløbet for dem, der bliver smittet. Med ganske få exceptionelle undtagelser er de svære kronikere altså i forhold til corona at betragte helt som andre patienter, oplyser formanden. 

Inhalations-triplebehandling mod KOL anbefalet til godkendelse

Det Europæiske Lægemiddelagenturs Udvalg for Humanmedicinske Lægemidler har anbefalet, at AstraZenecas Trixeo Aerosphere får markedsføringstilladelse i EU som vedligeholdelsesbehandling hos voksne patienter med moderat til svær KOL. Det er ifølge en dansk lungeekspert rigtig godt for de danske patienter.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter