Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Dupixent godkendt i Europa mod svær atopisk dermatitis hos seks-11 årige

Den Europæiske Kommission har nu godkendt Dupixent (dupilumab) til behandling af børn fra seks-11 år med svær atopisk dermatitis.

Sanofi og Regenerons biologiske præparat Dupixent virker med det aktive stof dupilumab målrettet på den underliggende type 2-inflammation, der er blandt hovedårsagerne til atopisk dermatitis. Den europæiske godkendelse bygger hovedsageligt på data fra fase III resultater i forhold til effektivitet og sikkerhed hos børn fra seks-11 år med svær atopisk dermatitis, der blev behandlet med Dupixent kombineret med topikale kortikosteroider(TCS) eller TCS alene.

Resultaterne viser, at Dupixent (dupilumab) administreret hver fjerde uge gav gennemsnitligt 82 procent forbedring i sygdommens omfang og alvorlighed. Sammenlignet var forbedringen 49 procent med placebo. Når Dupixent blev administreret hver anden uge, var forbedringen gennemsnitligt 80 procent i Dupixentgruppen sammenlignet med 48 procent for placebogruppen.

Ud over resultater i forhold til omfang og sværhedsgrad opnåede 33 procent og 39 procent i dupilumab-gruppen desuden hud uden eller næsten uden udslæt ved administration af dupilumab henholdsvis hver fjerde og hver anden uge. Til sammenligning var de samme andele med placebo 11 procent og 10 procent.

Dupixent viste også effekt i forhold til kløe med en reduktion på 51 procent og 61 procent, administreret hver fjerde helholdvis hver anden uge. Til sammenligning var de samme andele med placebo 12 procent og 13 procent.

Søvnapnø: Dagstræthed er en svær størrelse

Mange patienter i behandling for obstruktiv søvnapnø føler sig stadig trætte og uoplagte i dagtimerne trods behandlingen. Men patienternes træthed er ofte summen af mange faktorer, og det kræver en stor indsats af patienterne selv at mindske trætheden.

Steroidfrygt hos forældre kan forværre AD hos deres børn

Forældres frygt for steroidbehandling er forbundet med alvorligere sygdomsforløb hos børn med AD. Frygten er størst hos patienter med lav uddannelse, og praktiserende læger og apotekere er desuden også mere skeptiske over for steroider end dermatologer.

Professor om ny medicin: Helt utrolig spændende udvikling

Speciallægerne venter med spænding på fremtidens næste biologiske behandlingsmuligheder. Med præparater, der formentlig kan gribe type-2 inflammation lige under epitelet, inden inflammationen når at ødelægge og aktivere de vigtige celler ved type-2-sygdomme, kan man nemlig behandle endnu tidligere og mere effektivt.

Hyperhidrose er en overset sygdom med gode behandlingsmuligheder

Der findes gode behandlingsmuligheder mod overdreven svedproduktion, men alt for mange er for tilbageholdende med at søge behandling, mener læge Charlotte Näslund Koch om lidelsen, som op mod 300.000 danskere lider af.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter