Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Patienter med atopisk eksem rammes oftere af HS

Dermatologer bør være opmærksomme på gensidig sammenhæng mellem atopisk eksem og hudsygdommen Hidradenitis Suppurativa (HS), lyder anbefalinger i nyt studie.

Patienter med HS har dobbelt så stor risiko for at udvikle atopisk eksem, som baggrundsbefolkningen, og associationen mellem de to sygdomme er gensidig, tyder et nyt populationsbaseret retrospektivt kohortestudie fra Israel på. 

Studie er for nylig offentliggjort i Journal of the American Academy of Dermatology, og her finder forskerne, at incidensen af ​​atopisk eksem var 2,51 (95 procent CI, 2,07-3,02) og 1,24 (95 procent CI, 1,10-1,40) pr. 1.000 leveår blandt patienter med henholdsvis HS og patienter i kontrolgrupperne. Patienter med Hidradenitis suppurativa havde dobbelt så stor sandsynlighed for at udvikle atopisk eksem som i kontrolgrupperne (HR, 2,06; 95% CI, 1,64-2,58).

Prævalensen af ​​allerede eksisterende atopisk eksem var desuden højere hos patienter med HS end hos kontrolpersonerne (henholdsvis 2,5% versus 1,8%; P <0,001), og en historik med atopisk eksem var forbundet med 40 procent øget risiko for at få HS (OR, 1,41; 95% CI, 1,19-1,67).

Ved en sammenligning mellem patienter med isoleret HS og patienter, som også havde atopisk eksem, var patienterne med en dobbeltdiagnose yngre, oftere kvinder end mænd, og var desuden karakteriserede ved en lavere forekomst af rygning samt en lavere BMI.

"Der blev observeret en gensidig forbindelse mellem HS og AD, og dermatologer bør være opmærksomme på denne sammenhæng,” skriver forskerne i studiets konklusion.

Undersøgelsen føjer sig dermed til en række nyere studier, som påviser signifikante sammenfald mellem Hidradenitis suppurativa og andre hudsygdomme.

Blandt andet viser er stort studie fra april 2019, som blev offentliggjort i Journal of the American Academy of Dermatology, at tilstedeværelsen af HS, var fordoblet hos patienter med psoriasis. Tilsvarende påviste forskere fra University of New South Wales i Sydney sidste år en signifikant forbindelse mellem hidradenitis suppurativa og de inflammatoriske tarmsygdomme (IBD) Crohns og colitis:

"Vores resultater fremhæver, at alle patienter med HS skal screenes klinisk for symptomer på IBD og symptomatiske patienter henvises til yderligere undersøgelser," skrev forfatterne sidste år i februarudgaven af ​​International Journal of Dermatology.

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo