Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Cremer mod hudsygdomme skal gøres bedre

Københavns Universitet styrker nu sin forskning i behandling af hudsygdomme for at forbedre kvaliteten af behandlingen. Det sker med en bevilling på 15 mio. kr. fra LEO Fondet.

Pengene skal især bruges til at udvikle cremer og salver, der er bedre til at trænge ind i huden, til glæde for patienter med for eksempel atopisk eksem eller psoriasis.

Bevillingen går til LEO Foundation Center for Cutaneous Drug Delivery på Institut for Farmaci. Og den skal finansiere i alt syv ph.d-stipendiater, der vil fokusere på foreningen i de processer, der regulerer transport af molekyler gennem huden og undersøge, hvordan såkaldte lægemiddelbærere kan designes, så medicin effektivt bliver transporteret videre ind i huden.

Ud over de fysiske-kemiske studier vil forskningen også omfatte biologiske undersøgelser af, hvor meget mere effektivt lægemidlet bliver, når det optages bedre, og om det fører til flere bivirkninger. Forskningen er rettet mod lægemidler, som patienten selv kan bruge derhjemme ved infektion eller inflammation.

“Målet er at levere den viden, der skal til for at udvikle bedre lægemidler, der kan bekæmpe svære infektioner, og medicin der kan dæmpe eller forebygge tilbagevendende inflammation. Det er et problem ved både atopisk eksem og psoriasis og gør, at sygdommen svinger mellem gode og dårlige perioder,” siger professor og forskningsleder Martin Malmsten fra Institut for Farmaci på Københavns Universitet.

LEO Fondet støtter i forvejen centret med 40 millioner kroner over en ti-årig periode. Tanken er at gøre centret til et internationalt omdrejningspunkt for forskning i optag af lægemidler gennem huden.

Peter Rossing: SGLT2-hæmmere kan komme på linje med metformin

EASD: Nye store studier har den seneste tid væltet frem på diabetesområdet, og retningslinjer skal revideres hurtigere, end det kan nå at omsættes til praksis. Nu får SGLT2-hæmmere en ny indikation og kan potentielt på sigt overtage pladsen for metformin.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo