Regeringens nærhospitaler bliver kulissebyer

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny type hæmmer viser god effekt mod psoriasisgigt

Brepocitinib har en god effekt mod psoriasis artrit, hvor der blev observeret forbedringer i både led- og hudmanifestationer i uge 16 og uge 52.

Det viser et nyt fase IIb-studie, hvor der efter uge 16 blev set signifikant større respons blandt grupperne, der havde modtaget brepocitinib sammenlignet med placebo-gruppen.

Professor i dermatologi ved Aarhus Universitetshospital Lars Iversen vurderer, at brepocitinib et interessant lægemiddel, fordi det har andre angrebspunkter end de, som findes i eksisterende behandlingsmuligheder til psoriasis-gigt:

”Vi har allerede lægemidler, som angriber JAK-familien, men det er et af de første studier, hvor man man kombinerer tyrosine Kinase 2 med en Janus Kinase 1 hæmmer. Dette med særdeles gode resultater.”

I alt blev der observeret en forbedring på 20 procent hos 66,7 procent af patienterne, der fik 30 mg brepocitinib dagligt og for gruppen, der modtog 60 mg dagligt var andelen 74,6 procent. 

Antallet for placebo-gruppen var 43,3 procent (P<0,05 for begge versus placebo) i henhold til ACR20-kriterierne.

Studiet er baseret på 218 patienter med aktiv psoriasisartrit (PsA), som tidligere havde haft en utilstrækkelig respons eller intolerance over for ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler og sygdomsmodificerende antireumatiske lægemidler (DMARD’s). Deltagerne blev tilfældigt tildelt til at modtage brepocitinib i doser på 10 mg, 30 mg eller 60 mg dagligt eller placebo gennem uge 16, og derefter til 30 eller 60 mg pr. dag til og med uge 52. 

Patienterne i studiet havde en meget aktiv sygdom med et gennemsnit af ømme og hævede led på henholdsvis 16 og 10. Konventionelle DMARD'er var tilladt i stabile doser, hvor tre fjerdedele af patienterne brugte DMARD'er ved baseline, hvor methotrexat var det mest almindelige i doser på 15 mg per uge. 

 

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter