Skip to main content

-først med nyheder om ny medicin

Lægemiddelstyrelse advarer om Dupixent-bivirkninger

Dupixent kan give nye og alvorlige øjenbivirkninger, og derfor bør dermatologer, der anvender behandlingen, være særlige opmærksomme på problemet og henvise til oftalmologer efter behov.

Sådan lyder det fra den engelske lægemiddelstyrelse (MHRA), der i slutningen af november advarede om brugen af Dupixent (dupilumab) til atopisk eksem.

Dupixent er allerede i en række studier blevet sammenkædet med tilfælde af conjunctivitis og allergisk conjunctivitis, tørre øjne samt sjældne tilfælde af keratitis og ulcerøs keratitis, men da det ikke er muligt at forudsige, hvilke patientgrupper der oplever sjældne og alvorlige øjenbivirkninger, opfordrer MHRA til at være forsigtig.

På trods af den nye advarsel bemærker et ekspertråd i MHRA bestående af dermatologer og oftalmologer, at de fleste øjenreaktioner er milde og håndterbare, hvorfor seponering sjældent er nødvendig.

”Det er derfor vigtigt i forbindelse med alle øjenreaktioner, at patienter får hurtig pleje, med passende behandling for at forebygge eller minimere skader på øjet. Det er vigtigt at genkende advarselstegn (...) såsom øjensmerter, synstab og en stigning i okulært tryk," skrev den engelske myndighed i sin vurdering.

Dupixent er godkendt til behandling af patienter på 12 år og derover med moderat til svær atopisk eksem, prurigo nodularis (PN) samt astma og kronisk bihulebetændelse.

Indtil september havde MHRA modtaget 479 indrapporteringer om bivirkninger, hvoraf 111 var alvorlige.