Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Mælkesyrebakterier kan reducere risikoen for Crohns

Lactobacillus-bakterier (mælkesyrebakterier) i mikrobiotaen styrker tarmens foring i en interaktion med immunsystemceller.

Det viser en international undersøgelse anført af Universidad Complutense de Madrid (UCM) og det spanske Nationale Center for Kardiovaskulær Forskning (CNIC).

Resultaterne, der er baseret på museforsøg, åbner for nye behandlinger af sygdomme som colitis ulcerosa eller Crohns sygdom, hvor tarmbarrieren bliver så svækket, at bakterier kan overføres til andre organer, hvilket kan forårsage inflammatoriske processer.

Indtil nu har der kun eksisteret nogle få beskrivelser af specifikke kommensaler i musemikrobiotika, der stimulerer immunsystemet og regulerer lymfocytpopulationen, hvilket hjælper med at sikre, at bakterier forbliver i nichen, hvor de er gavnlige.

"Vores forskning viser, at der er molekylære mønstre til stede i - eller udskilles af - kommensale intestinale bakterier, som bliver genkendt af en receptor i immunsystemceller kaldet Mincle," fortæller El Salvador Iborra fra Immunologisk Institut ved UCM.

Denne interaktion mellem Mincle og gavnlige Lactobacillus-bakterier forekommer i områder i tyndtarmen kaldet Peyers patches og fremmer en gavnligt respons.

Undersøgelsen er baseret på mus uden Mincle-celler eller mus, der manglede et af proteinerne involveret i intracellulær signalering af denne receptor, kaldet Syk.

Forskerne fandt, at denne mangel førte til manglende fremstilling af de instruktioner, der var nødvendige for at generere tarmlymfocytter, som er afgørende for regulering af den intestinale immunbarriere funktion.

"Vi fandt ud af, at denne reduktion i lymfocytpopulationen medførte en forværring af tarmbarrierefunktionen, hvilket førte til en stigning i antallet af bakterier, der kunne migrere fra tarmen og nå frem til leveren, hvilket genererer leverbetændelse og metaboliske forandringer," forklarer Iborra, der har fået undersøgelsen offentliggjort i tidsskriftet Immunity.

Resultaterne af denne undersøgelse åbner en ny vej til behandling af sygdom, som gunstige probiotiske mikroorganismer, der er i stand til at interagere med denne receptor - eller præbiotika, der er i stand til at fremme væksten af ​​disse intestinale bakterier," siger UCM-forskeren.

En anden mulighed er behandling med syntetiske forbindelser, der er i stand til at binde sig til Mincle og udløse den gavnlige respons, påpeger Iborra.

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter