Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

International konference om den diabetiske fod

9.-11. september løber 13. Internationale konference for Diabetic Foot Study Group af stablen i Stuttgart. Programmet er tætpakket  med en blanding af ny forskning og prisoverrækkelser.

Den 13. internationale konference for Diabetic Foot Study Group i Stuttgart er en enestående chance for at få indblik i, hvad der rør sig på europæisk og også internationalt plan inden for den diabetiske fod

Dette års vigtigste emner spænder vidt fra epidemiologi og grundlæggende klinisk videnskab til infektion og sårheling m.m. Konferencens videnskabelige program er sat sammen med fokus på det helt særlige tværfaglige samarbejde mellem diabeteslæger, fodterapeuter, specialsygeplejersker, ortopæd- og kar- kirurger samt andre med særlig interesse for den diabetiske fod. Og både fredag, lørdag og søndag byder på et varieret og interessant indblik i den nyeste forskning.

Med forelæsninger og indslag fra så forskellige hjørner som ”Hvordan laver man en multidiciplinær klinik” og ”Stigende alder og nyresygdom  er de vigtigste faktorer for øget dødelighed ved diabetiske fodsår” til “MicroRNA 210 rolle for sårheling ved diabetes” og meget mere er der budt op til nogle indholdsrige timer i Stuttgart. Blandt deltagerne på konferencen finder vi den danske prismodtager Jonas Hedegaard Andersen, 1.Reservelæge, Nordsjællands Hospital Hillerød, Ortopædkirurgisk afdeling og CSO i Reapplix, Rasmus Lundquist og flere andre.

Facts om DFSG

DFSG er en studiegruppe under European Association of the Study of Diabetes. EASD blev dannet tilbage i 1965 og udsprang af International Diabetes Foundation en international interesseorganisation, der er paraplyorganisation for de nationale interesseorganisationer i 170 lande. Formålet med DFSG, som blev dannet i 1998,  er at øge og udbrede viden om alle aspekter af behandlingen af den diabetiske fod og er per definition tværfaglig med deltagelse af læger, sygeplejersker, fodterapeuter, skomagere og andre med interesse i den diabetiske fod.

Man kan ikke søge medlemskab af DFSG, men bliver medlem efter at have præsenteret et videnskabeligt arbejde ved et af de årlige møder.

Ved dette års konference i Stuttgart udnævnes overlæge ved Videncenter for Sårheling Bispebjerg Hospital, Klaus Kirketerp-Møller som formand for DFSG.

Sårbehandling

Diabetes sårNyt middel mod diabetes sår

Sårcenter tilbyder læger akuttelefon

Kliniksygeplejerskens rolle i god sårbehandling

Sådan får du styr på de sværthelende sår

KOL-inhalator med en ny type bæremolekyler

Medicinalvirksomheden AstraZeneca har i deres Aerosphere inhalator skabt en ny teknologi, der skal sikre, at medicinen på bedre vis når helt ned i de fineste dele af patientens luftveje. Det sker blandt andet ved hjælp af amfifile fosfolipidmolekyler.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter