Regeringens nærhospitaler bliver kulissebyer

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Halvanden dag om diabetisk fodkirurgi

Sammenslutningen af diabetiske fod kirurger afholder deres 2. symposium  8.-9. September i Stuttgart.

Association of diabetic foot surgeons , A-DFS symposiet byder på halvanden dag med den nyeste viden om bedste praksis inden for forskning, uddannelse og kliniske tiltag med emner som ”Negativ Tryk Sår terapi og biologiske behandlinger til diabetiske fodsår” og ”Klassifikationssystemer- Hjælper de i beslutningsprocessen?” Fra Danmark deltager overlæge ved Videncenter for Sårheling på Bispebjerg Hospital Klaus Kirketerp-Møller, med et foredrag om ”Betydningen af bakteriel biofilm for kirurgiske procedurer”.

Deltagerne vil ud over foredrag få mulighed for at opleve og møde andre forskere og klinikere inden for feltet. Symposiet afholdes umiddelbart inden Diabetic Foot Study Group (DFSG)  under EASD 9.-11. September.

A-DFS er en forening af kirurger med interesse for den diabetiske fod. Foreningen blev stiftet i 2014. Formålet med foreningen er at øge viden om og kendskab til de kirurgiske aspekter af behandlingen af den diabetiske fod, at styrke det interdiciplinære arbejde gennem viden om de kirurgiske procedurer og udbredelsen heraf. En stor del af arbejdet med den diabetiske fod centreres i dag om de endokrinologer, der også varetager behandlingen af diabetes. Kirurgerne bliver ofte involveret sent i behandlingen og i mange tilfælde først i forbindelse med amputationer. Nye teknikker og ny viden indikerer imidlertid, at kirurgi både kan være ekstremitets-reddende og ofte også forebyggende.

Sekretær og medstifter af A-DFS er overlæge ved Videncenter for Sårheling på Bispebjerg Hospital Klaus Kirketerp-Møller-

Sårbehandling

Diabetes sårNyt middel mod diabetes sår

Sårcenter tilbyder læger akuttelefon

Kliniksygeplejerskens rolle i god sårbehandling

Sådan får du styr på de sværthelende sår

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo