Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Temadag om tryksår

Den 3. marts afholder Dansk selskab for Sårheling temadag i Aarhus. Overskriften for årets tema er Rundt om tryksår – forebyggelse og behandling.

Et område der set med sundhedsøkonomiske øjne er værd at tage et ekstra kig på; et sårområde med potentielle besparelser på flere hundrede millioner kroner årligt.

Hvert år kan sundhedsvæsnet spare mere end 300 mio. kr. alene på sygehuserhvervede tryksår. Det viser en sundhedsøkonomisk analyse udarbejdet i forbindelse med Patientsikkert sygehus.

Dansk selskab for Sårheling tager her fat på et sårområde med øget bevågenhed og stor interesse fra mange grene af sundhedsvæsnet.

”Med årets tema tager vi fat på et evigt aktuelt emne. Og selvom vi er blevet meget bedre til at forebygge og behandle tryksår, er der et stykke vej endnu, inden vi har fået bugt med alle tryksår, ” siger formand for DSFS, Susan Bermark.

Temadagen Rundt om tryksår byder på et varieret program og et bredt funderet panel af oplægsholdere fra alle dele af sundhedsvæsnet. Med overskrifter som Internationale guidelines, lavpraktisk forebyggelse, behandling af tryksår, hjælpemidler, bandager, arbejdet med ”I sikre hænder” til når skaden er sket, er der lagt op til en dag med fokus på områdets store forebyggende forbedringspotentiale og øje for de mange forskelligartede interesser i alle hjørner af sundhedsvæsnet.

Sårbehandling

Diabetes sårNyt middel mod diabetes sår

Sårcenter tilbyder læger akuttelefon

Kliniksygeplejerskens rolle i god sårbehandling

Sådan får du styr på de sværthelende sår

KOL-inhalator med en ny type bæremolekyler

Medicinalvirksomheden AstraZeneca har i deres Aerosphere inhalator skabt en ny teknologi, der skal sikre, at medicinen på bedre vis når helt ned i de fineste dele af patientens luftveje. Det sker blandt andet ved hjælp af amfifile fosfolipidmolekyler.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter