Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Ny kampagne skal få flere til at blive praktiserende læge

Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) er gået sammen om en kampagne, bakket op af Sundheds- og Ældreministeriet, der skal tiltrække flere medicinstuderende og nyuddannede læger til almen praksis.

Manglen på praktiserende læger er stor, og i den nyligt indgåede økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner blev det besluttet at oprette 100 ekstra hoveduddannelsesstillinger i almen medicin – 50 i 2020 og 50 i 2021.

Men det er ikke nok alene at oprette stillingerne – det er også helt afgørende, at de bliver besat. PLO og Danske Regioner lancerer derfor nu kampagnen ”Få lov til det hele - bliv praktiserende læge”, som skal sikre, at flere medicinstuderende og nyuddannede læger får øjnene op for livet som alment praktiserende læge, og at de nye hoveduddannelsesstillinger bliver besat. Kampagnen bakkes op af Sundheds- og Ældreministeriet.

Kampagnen består af korte videofilm og gif-filer til deling på sociale medier samt plakater og postkort med fem praktiserende læger, der fortæller om deres afvekslende og fagligt udfordrende hverdag som praktiserende læger.

"Hvis vi skal løse manglen på praktiserende læger, er det vigtigt, at der uddannes markant flere speciallæger i almen medicin, ikke bare i de næste par år, men også i årene derefter. Ellers får vi ikke bugt med den alvorlige mangel på praktiserende læger, som nu har fulgt os i mange år. Derudover er det vigtigt at styrke indsatsen for at fastholde ældre praktiserende læger lidt længere, for mange læger nærmer sig pensionsalderen," siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Christian Freitag.