Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserNy konstitueret formand for de praktiserende læger

Bestyrelsen i Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har torsdag konstitueret 53-årige Jørgen Skadborg som formand frem til repræsentantskabsmødet 21. november, hvor den nye formand skal findes.

Han afløser Christian Freitag, der overraskende trak sig fra posten i sidste uge, godt et halvt år før hans valgperiode udløb.

Jørgen Skadborg er til daglig praktiserende læge i Billund i Region Syddanmark. Han var fra 2014-2019 formand for PLO-Syddanmark. I november 2019 indtrådte han i PLO’s bestyrelse.

Jørgen Skadborg er udannet læge fra Aarhus Universitet i 1995 og har virket som praktiserende læge i 20 år.

”Jeg er glad for, at mine kolleger i bestyrelsen har peget på mig som konstitueret formand. Mit fokus frem til repræsentantskabsmødet om halvanden måned vil være at få videreført og sikret fremdrift i forhandlingerne om en ny overenskomst for almen praksis,” siger Jørgen Skadborg.

Han udtrykker stor respekt for sin forgænger:

”Christian Freitag har været en enestående god formand. Han har spillet en afgørende rolle for, at PLO og almen praksis i dag står et helt andet sted, end før han kom til. Heldigvis efterlader han et meget stærkt fundament, som gør, at PLO står godt rustet til også fremover at varetage sine medlemmers interesser og bidrage til udviklingen af en stærk primærsektor i Danmark,” siger Jørgen Skadborg.

På PLO’s repræsentantskabsmøde 21. november vælges en ny formand for PLO for resten af valgperioden. Jørgen Skadborg har tilkendegivet, at han på dette møde stiller op til formandsposten.

Inhalations-triplebehandling mod KOL anbefalet til godkendelse

Det Europæiske Lægemiddelagenturs Udvalg for Humanmedicinske Lægemidler har anbefalet, at AstraZenecas Trixeo Aerosphere får markedsføringstilladelse i EU som vedligeholdelsesbehandling hos voksne patienter med moderat til svær KOL. Det er ifølge en dansk lungeekspert rigtig godt for de danske patienter.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter