Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
Thomas Helt har solgt 51 procent af de to virksomheder Alles Lægehus og Vikteam til Capio.. Foto: Christer Holte

32 lægepraksisklinikker solgt til stor virksomhed

Virksomheden Capio, der driver privathospitaler flere steder i landet, har købt 51 pct. af Alles Lægehus, som driver 32 lægepraksisklinikker over hele landet, og vikarbureauet Vikteam, som formidler læger og sygeplejersker til Skandinavien, Grønland og Færøerne.

Det er hovedaktionær i firmaet bag Alles Lægehus og Vikteam, superiværksætteren Thomas Helt, som har solgt 51 procent af de to virksomheder til Capio. Prisen er hemmelig, men ifølge JydskeVestkysten er der tale om en handel til et trecifret millionbeløb. 

Med aftalen indgår Alles Lægehus og Vikteam fortsat under hvert sit navn i et partnerskab, der over tid skal føre til fuldt fælles ejerskab. Partnerskabet træder i kraft 1. oktober 2021, og Thomas Helt fortsætter som bestyrelsesformand for Alles Lægehus og Vikteam.

Thomas Helt er uddannet fysioterapeut og købte i 2018 12 lægeklinikker fra Falck fordelt over hele landet, fordi Falck vurderede, at området lå for langt fra deres kerneområde. Under navnet "Alles Lægehus" Thomas Helt siden fået forretningsområdet til at vokse voldsomt til 32 lægeklinikker.

"Capio og vi deler værdier og kan styrke hinanden. Vi ser os begge som partnere for et godt offentligt sundhedsvæsen – og som et godt supplement, der bidrager til at sikre patienter behandling af høj kvalitet," siger Thomas Helt i en pressemeddelelse, hvor han også siger, at Alles Lægehus og Vikteam nu får ny muskelkraft med Capios sundhedsfaglige ekspertise, erfaringer fra Sverige med at drive lægepraksis og stærke administrative ressourcer. 

Thomas Helt er 44 år og uddannet fysioterapeut og haft stor succes med sine forretninger i sundhedssektoren i mange år.

Og i 2013 kom en ændring af sundhedsloven, som gjorde det muligt for ham at står for lægeklinikker. I et forsøg på at reducere manglen på praktiserende læger blev sundhedsloven ændret, så det blev muligt for driftige praktiserende læger at køre flere praksisser samtidigt. I realiteten er der dog kun ganske få praktiserende læger, der har benyttet sig af den mulighed. Til gengæld har den åbnet op for, at private virksomheder selv tager kontakt til f.eks. ældre, pensionerede læger og får dem til at opkøbe klinikker og hyre dem ind til at drive dem.

Modellen åbner en langt større del af markedet end tidligere, da det kun er speciallæger i almen medicin, som kan eje ydernumrene i almen praksis. 

Thomas Helt har haft stor succes med at indgå partnerskaber med praktiserende læger, hvor den praktiserende læge ejer ydernummeret, mens Alles Lægehus tager sig af driften.

Populær har Thomas Helts arbejde derfor ikke været hos Praktiserende Lægeres Organisation (PLO), som kalder klinikkerne for stråmandsklinikker.

"Med udbredelsen af stråmandsklinikker får vi en udvikling, hvor private koncerner opkøber lægepraksis og overtager ledelse og drift af stadig flere klinikker. Her betjenes patienterne af korttidsansatte vikarlæger og klinikpersonale, helt uden den kontinuitet i læge-patient relationen, som er så afgørende for at opnå kvalitet i behandlingen,” har formand for PLO, Jørgen Skadborg, tidligere sagt. 

Om alles Lægehus og Vikteam

  • Sundhedsvirksomheden alles Lægehus A/S driver 32 lægepraksisser, heraf 18 i Jylland, 3 på Fyn og 11 på Sjælland.
  • Vikteam formidler læger og sygeplejersker til sundhedssektorerne i de Skandinaviske lande samt Grønland og Færøerne.

 

Om Capio

  • Capio er en dansk sundhedsvirksomhed, der driver privathospitaler. Med afdelinger i Viborg, Skørping, Aarhus, Odense og Hellerup tilbyder Capio i dag behandling inden for en bred vifte af sundhedsfaglige specialer i hele Danmark.
  • I 2018 blev Capio en del af den internationale sundhedsvirksomhed Ramsay Santé, der tilbyder medicinske, kirurgiske og psykiatriske ydelser i seks lande. 

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo