Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Semaglutid klar til at indtage USA i 2018

FDA godkendte tirsdag eftermiddag Novo Nordisks store håb, semaglutid, til patienter med type 2-diabetes.

Godkendelsen var ventet efter at en rådgivende udvalg for halvanden måned siden næsten enstemmigt anbefalede lægemidlet.

Novo Nordisk forventer, at midlet i de næste femten år vil drive virksomheden - ikke bare i forhold til diabetes, men også andre sygdomme som hjertekarsygdomme, fedtlever og måske også kronisk nyresygdom.

Finanseksperter spår, at præparatet om nogle år vil kunne give en årlig indtjening på op til 45 milliarder kr.

Ozempic, det godkendte varemærke i USA for semaglutid injeceret ugentligt, er en glucagonlignende peptid 1 (GLP-1) receptoragonist. Godkendelsen af ​​Ozempic er baseret på resultaterne fra SUSTAIN's kliniske forsøgsprogram.

Hos mennesker med type 2-diabetes har i forsøg vist sig markante reduktioner i HbA1c, men behandlingen har samtidig også vist statistisk signifikant reduktioner i kropsvægt. Ozempic viste en sikker og godt tolereret profil på tværs af SUSTAIN-programmet, hvor den mest almindelige bivirkning var mild til moderat kvalme, hvilket faldt over tid.

Ozempic er godkendt til brug i to terapeutiske doser, 0,5 mg og 1 mg, og vil blive lanceret i Ozempic Pen, som er den nyeste generation af Novo Nordisk forudfyldte injektionspenne.

"Vi er meget glade for den første godkendelse af Ozempic og glæder os til at gøre dette vigtige innovative produkt tilgængelig for mennesker i USA med type 2-diabetes i begyndelsen af ​​2018," siger koncerndirektør for forskning og udvikling Mads Krogsgaard Thomsen i den første pressemeddelse efter godkendelsen.

"Type 2-diabetes er en kompleks sygdom, men med Ozempic's unikke kliniske profil mener vi, at det har potentialet til at blive en ny standardbehandling af sygdommen.

Det er et produkt, der i meget stor udstrækning vil præge Novo Nordisk fremtid,« slår Mads Krogsgaard Thomsen fast til TV2 News.

»Det har vist gunstigere effekter på patientens sygdomsforløb, end det nogensinde er set tidligere, så det her skal være en meget, meget stor vækstdriver for firmaet de kommende 10–15 år," fortæller han og håber, at successen fortsætter i de næste uger og måneder.

"Vi afventer med stor spænding den europæiske godkendelse de kommende få uger, og måske også en japansk godkendelse inden for de kommende måneder, så det er mange ting, der sker næsten samtidig," fortæller Mads Krogsgaard Thomsen til TV2 News.

"Det fantastiske er, at vi har fået en meget stærk label - altså indlægsseddel - hvor alle vore kliniske studier er loyalt beskrevet med alle de gunstige effekter med bedre blodsukkerregulering og bedre vægtreduktion end samtlige de lægemidler vi har været oppe imod - og det er ganske mange," understreger Krogsgaard Thomsen, der forventer, at midlet kommer på markedet i USA i løbet af de første måneder i 2018.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift