Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Undersøger om Jardiance kan forbedre hjertepatienters træningsevne

Nye undersøgelser skal finde ud af om empagliflozin kan påvirke træningsevnen hos patienter med kronisk hjertesvigt.

Empagliflozin (Jardiance) er en såkaldt SGLT-2 hæmmer, der oprindeligt er udviklet mod diabetes, men også i 2015 viste sig at reducere risikoen for hjertedød med 38 procent og at reducere risikoen for hospitalsindlæggelse pga. hjertesvigt med 35 procent.

Boehringer iværksatte i begyndelsen af 2017 et forsøgsprogram kaldet EMPEROR for nærmere at undersøge empagliflozins påvirkning af dødeligheden ved hjertesvigt og har nu startet nye forsøg kaldet EMPERIAL for at undersøge, om deltagere med hjertesvigt kan forbedre deres træningsevne og symptomer på hjertesvigt.

EMPERIAL består af to fase III randomiserede, dobbeltblindede forsøg, der vil vurdere effekten af ​​12 ugers behandling med empagliflozin på evnen hos personer med hjertesvigt til at udføre daglig motion.

Deltagerne får 10 mg empagliflozin én gang dagligt og sammenlignes med placebodeltageres træningsevne og hjertesvigt-symptomer hos patienter med kronisk diastolisk eller systolisk hjertesvigt. Dette vil blive målt ved seks minutters gangtest, der er en almindelig måling af funktionel træningskapacitet.

"Boehringer Ingelheim vil gennemføre EMPERIAL forsøgene for at undersøge, om empagliflozin også kunne forbedre daglig motion og livskvalitet for mennesker med kronisk hjertesvigt med eller uden type 2-diabetes," siger professor Martina Brückmann fra Boehringer Ingelheim.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift