Skip to main content

Endokrinologisk Tidsskrift

 - først med nyheder om ny medicin

Ny pulje til særligt sårbare diabetespatienter

En ny pulje gør det nu muligt for kommuner, regioner og almen praksis at søge om midler, der skal styrke indsatsen overfor særligt sårbare diabetespatienter. Den nye pulje er øremærket til indsatser, som skal være med til at inddrage og fastholde de særligt sårbare patienter i både behandlings – og rehabiliteringsforløb.

"Fremadrettet er det vigtigt, at kommuner, regioner og almen praksis motiverer og støtter de særligt sårbare diabetespatienter i at følge behandlingsforløb og holde fast i de rutiner, som er grundlaget for en velbehandlet diabetes," siger sektionsleder Kirsten Hansen i en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet. 

Puljen bliver udmøntet på baggrund af en del af Den Nationale Diabeteshandlingsplan, som regeringen og satspuljepartierne blev enige om i efteråret 2017. I handlingsplanen er der 12 konkrete initiativer, som har til formål at styrke indsatsen på diabetesområdet. 

Der er i alt afsat 14 millioner kroner i denne pulje, som er en del af satspuljeaftalen for 2017, hvor det blev aftalt at afsætte 65 millioner kroner til en National Diabeteshandlingsplan. Det er planen at aktiviteterne løber fra november 2018 til december 2020 med en afrapportering i 2021.

Fristen for ansøgning om midler er den 3. september 2018 kl. 12. Puljen kan søges af kommuner, regioner og almen praksis eventuelt i samarbejde med andre aktører, som varetager indsatser for patienter med diabetes. 

Du kan læse mere om kravene til ansøgning med mere her.