Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Linagliptin lige så sikkert som placebo

Den kardiovaskulære sikkerhedsprofil ved DPP4-hæmmeren Trajenta (linagliptin) er lige så god som placebo og uden behov for dosisjustering ved tilføjelse til standardbehandling.

Det viser resultaterne efter at CARMELINA-studiet fra Boehringer og Lilly har nået dets primære endepunkt, defineret som tidspunkt til første forekomst af kardiovaskulær død, ikke-dødelig myokardieinfarkt eller ikke-dødbringende slagtilfælde for tilsammen 611 personer.

Undersøgelsen omfattede 6.979 voksne med type 2-diabetes og høj kardiovaskulær risiko. De fleste patienter havde også nyresygdom, en vigtig risikofaktor for hjerte-kar-sygdomme. Den overordnede sikkerhedsprofil for linagliptin i CARMELINA-studiet, herunder for voksne med nyresygdom, var i overensstemmelse med tidligere data, og der blev ikke observeret nogen ny sikkerhedsrisiko.

Personer, der har diabetes, har en øget risiko for hjerte-kar-sygdom og kronisk nyresygdom. På trods af de seneste fremskridt i behandlingsmulighederne er kardiovaskulær sygdom fortsat den største dødsårsag for mennesker, der lever med diabetes. Ca. to tredjedele af tilfælde af kronisk nyresygdom skyldes metaboliske tilstande, såsom diabetes, fedme og forhøjet blodtryk.

"Resultaterne af CARMELINA-studiet forstærker den langsigtede kliniske sikkerhedsprofil for linagliptin hos voksne med type 2-diabetes, selv hos de mest sårbare overfor vaskulære komplikationer," siger dr. Waheed Jamal, der er chef for kardiometabolisk medicin hos Boehringer Ingelheim.

"Forsøget tilføjer vigtige nye beviser for patienter med høj risiko for hjerte- og nyresygdom, patienter, der tidligere har været underrepræsenteret i andre kardiovaskulære diabetesforsøg.

Linagliptin viste kardiovaskulær sikkerhed hos voksne med type 2-diabetes og høj vaskulær risiko uden behov for dosisjusteringer uanset nyrefunktion," tilføjer dr. Jeff Emmick fra Product Development hos Lilly Diabetes.

"CARMELINA giver tillid til linagliptin som en effektiv og vel tolereret behandling, med et simpelt doseringsregime, for voksne med type 2-diabetes."

GINA aktualiserer diskussion om astmabehandling med SABA

Anfaldsmedicin. Hurtigvirkende bronkodilaterende beta2 agonister. Den blå medicin, er alle betegnelser for den akutvirkende medicingruppe SABA, astmatikere bruger som anfaldsmedicin eller ”reliever”, når de mærker et astmaanfald nærme sig, når det er svært at få luft eller før sport.

Diagnose af luftvejssygdomme via mobiltelefonen

Automatiseret teknologisk analyse af hoste kan blive fremtiden, når børn skal have koblet en diagnose på deres luftvejssygdomme. Det antyder ny forskning fra Curtin University og The University of Queensland i Australien.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter