Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Empagliflozin kan hjælpe på diabetes 1-patienters langtidsblodsukker

Begge de to randomiserede kontrollerede forsøg i EASE fase III-programmet, der har testet ​​empagliflozin i kombination med insulinbehandling hos voksne med type 1-diabetes, har nået deres primære endepunkt.

Det primære effekt-endepunkt, der i begge forsøg er defineret som placebo-korrigeret ændring af langtidsblodsukkeret i form af HbA1c efter 26 ugers behandling, blev opfyldt for alle undersøgte doser empagliflozin (2.5, 10 og 25 mg).
 
For nogle mennesker med type 1-diabetes kan det være udfordrende at styre blodsukkeret med insulin alene. Personer med type 1-diabetes kan derfor have en øget risiko for komplikationer som synstab, hjertesygdom, nyresygdom og amputationer.
 
"På trods af de seneste fremskridt inden for insulinbehandling og patientpleje er det svært at opnå optimal glukosekontrol hos mennesker med type 1-diabetes. Empagliflozin er en effektiv og veletableret medicin, der anvendes til behandling af voksne med type 2-diabetes, og vores omfattende kliniske forsøgsprogram fortsætter med at undersøge de potentielle fordele, det kan tilbyde en række voksne med diabetes," siger Dr. Jyothis George, Global Head of Clinical Development, Therapeutic Area CardioMetabolism hos Boehringer Ingelheim, der står bag forsøgene.
 
Sikkerhedsprofilen i begge undersøgelser var generelt i overensstemmelse med den tidligere rapporterede sikkerhedsprofil for empagliflozin. Antallet af adjudicerede diabetiske ketoacidosehændelser var sammenligneligt mellem empagliflozin 2,5 mg og placebo og højere end placebo hos voksne med type 1 diabetes på empagliflozin 10 mg og 25 mg.
 
Alle resultaterne fra EASE-fase III-programmet vil blive præsenteret ved European Association for the Study of Diabetes Annual Meeting (EASD), den 4. oktober 2018 i Berlin, Tyskland.
 
Empagliflozin er i øjeblikket ikke godkendt til brug hos personer med type 1-diabetes.

GINA aktualiserer diskussion om astmabehandling med SABA

Anfaldsmedicin. Hurtigvirkende bronkodilaterende beta2 agonister. Den blå medicin, er alle betegnelser for den akutvirkende medicingruppe SABA, astmatikere bruger som anfaldsmedicin eller ”reliever”, når de mærker et astmaanfald nærme sig, når det er svært at få luft eller før sport.

Diagnose af luftvejssygdomme via mobiltelefonen

Automatiseret teknologisk analyse af hoste kan blive fremtiden, når børn skal have koblet en diagnose på deres luftvejssygdomme. Det antyder ny forskning fra Curtin University og The University of Queensland i Australien.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter