Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

3-D-billede af insulinreceptor kan forbedre insulinbehandlingen

Nye 3-D-billeder af hvordan insulin binder sig til cellers insulin-receptor, der er afgørende for at transmitere information om at sænke blodsukkeret, kan forbedre insulinbehandling i fremtiden.

Opdagelsen kan hjælpe med at gøre insulinanaloger mere effektive ved at efterligne den måde insulin fungerer i kroppen

Det er perspektivet i en ny undersøgelse, der er udgivet i Nature Communications, hvor lektor Mike Lawrence fra Walter og Eliza Hall Institute, Melbourne, Australien, i samarbejde med Sanofi-Aventis og European Molecular Biology Laboratory (EMBL) i Tyskland præsenterer den vigtige manglende brik i puslespillet om interaktionen mellem insulin og cellers insulinreceptor.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/A1Qd4CZ7Nqo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Det er velkendt, at insulin instruerer celler til at sænke blodsukkerniveauet i kroppen ved at binde sig til en receptor, som er placeret på celleoverfladen.

Men problemet har været, at ingen vidste præcist, hvad der skete under samspillet, forklarer Mike Lawrence.

"Nuværende insulinbehandlinger er ikke optimale, fordi de er designet uden dette manglende stykke af puslespillet," siger han.

"Sammen med vores samarbejdspartnere i Tyskland har vi produceret det første endelige 3-D-billede af, hvordan insulin binder sig til overfladen af ​​celler for effektivt at overføre de vitale instruktioner, der er nødvendige for at optage sukker fra blodet."

Det detaljerede billede er resultatet af et samarbejde mellem strukturelle og cellebiologiske eksperter fra instituttet, der arbejder sammen med både cryo-elektronmikroskopi specialister hos EMBL i Heidelberg og en insulinreceptor specialist fra University of Chicago.

"Vi vidste, at insulin gennemgik en fysisk forandring, der signalerede dets vellykkede forbindelse med sin receptor på celleoverfladen. Men vi havde aldrig før set de detaljerede ændringer, der forekom i receptoren selv, hvilket bekræfter, at insulin succesfuldt har leveret meddelelsen til cellen om at optage sukker fra blodet.

"Mine kolleger ved Instituttet har omhyggeligt konstrueret individuelle prøver af insulin bundet til receptorer, så vores samarbejdspartnere i Heidelberg kunne bruge kryo-elektronmikroskopi til at indfange hundredtusinder high-resolution snapshots af disse prøver.

"Vi kombinerede så mere end 700.000 af disse 2-D billeder i et højopløseligt 3-D billede, der viser præcis, hvordan den succesfulde binding mellem insulin og dens receptor ser ud. Og der var det lige for vores øjne - det fulde billede i udsøgte detaljer.

"Det var på det tidspunkt, vi vidste, at vi havde de nødvendige oplysninger til at udvikle forbedrede insulinbehandlinger, der kan sikre, at cellerne reagerer korrekt og udfører de funktioner, der er nødvendige for at sænke blodsukkerniveauerne," siger Mike Lawrence, der mener, at det nu vil være muligt at designe insulinbehandlinger, der kan efterligne kroppens eget insulin mere præcist.

"Fremadrettet vil medicinalvirksomheder kunne bruge vores data som et blueprint til design af behandlinger, der optimerer kroppens optagelse af insulin. Der har allerede været stor interesse for disse resultater og deres anvendelse, og instituttet har et netværk af samarbejder gang."

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter