Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Fornemme priser til Jardiance og Spinraza

Jardiance modtog forleden den fornemme Prix Galien ved den internationale version af den medicinske hædersbevisning.

Prix ​​Galien blev oprettet i Frankrig i 1970 af en apoteker ved navn Roland Mehl. Formålet var at fremme fremskridt inden for lægemiddelforskning. Juryen består af klinikere, toksikologer, farmakologer og apotekere.

Prisen har hvert år været en mulighed for at give kredit til de vigtigste lægemidler, der introduceres på markedet, samt til resultaterne fra det bedste forskergruppe inden for lægemiddelområdet.

Siden oprettelsen er Galien-prisen vokset til en stor begivenhed, der ses som en indflydelsesrig begivenhed af alle interesserede i farmaceutisk forskning, herunder offentlige myndigheder, forskere, medicinalfirmaer og medicinske pressegrupper. Af den grund betragtes den også som industriens svar på Nobelprisen og den højeste anerkendelse for farmaceutisk forskning og udvikling.

Årets vindere i den internationale version, som foregik i Senegal, var Jardiance fra Boehringer for bedste farmakologiske produkt, mens Spinraza (mod spinal muskelatrofi) fra Biogen fik prisen for bedste bioteknologiske produkt.

Prisen uddeles med mellemrum i 16 andre lande over hele kloden - blandt andet også i USA 25. oktober, hvor IDHIFA (mod modstandsdygtig akut myeloid leukæmi) fra Celgene og Agios Pharmaceuticals vandt prisen for bedte farmakologiske produkt. Her delte Yescarta fra Kite (mod to typer B-celle lymfoma) og Kymriah fra Novartis (mod modstandsdygtig akut lymfomatisk leukæmi) prisen for bedste bioteknologiske produkt.

Skarp kritik: Derfor stiger forbruget af ICS trods anbefalinger

I Region Hovedstadens primære sektor er det samlede forbrug af inhalationssteroider til patienter med KOL steget to procent fra 2017 til 2018. Det er sket på trods af, at Sundhedsstyrelsen med den Nationale Rekommandationsliste (NRL) i 2017 anbefalede sundhedspersonalet at bruge mindre ICS til denne patientgruppe.

Ekspert om mulige besparelser: Vi bør se på ICS/LABA-forbruget

Indsatser for Rationel Farmakologi (IRF) i Sundhedsstyrelsen har tidligere meldt ud, at sundhedsvæsenet potentielt kan spare op mod 13 millioner kroner, såfremt patienter med KOL skifter brugen af tiotropiumbromid fra Boehringer Ingelheims Spiriva ud med Tevas Braltus.

Professor vil debattere om røntgen skal udfases ved lungekræftdiagnostik

Er det på tide at udfase røntgenbillede som diagnostisk hjælpemiddel, når der er mistanke om lungekræft? Det spørgsmål stiller fhv. formand for Kræftens Bekæmpelse professor Frede Olesen i et oplæg på et debatarrangement om det multidisciplinære samarbejde omkring lungekræft på Vejle Sygehus den 29. april.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter