Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Fornemme priser til Jardiance og Spinraza

Jardiance modtog forleden den fornemme Prix Galien ved den internationale version af den medicinske hædersbevisning.

Prix ​​Galien blev oprettet i Frankrig i 1970 af en apoteker ved navn Roland Mehl. Formålet var at fremme fremskridt inden for lægemiddelforskning. Juryen består af klinikere, toksikologer, farmakologer og apotekere.

Prisen har hvert år været en mulighed for at give kredit til de vigtigste lægemidler, der introduceres på markedet, samt til resultaterne fra det bedste forskergruppe inden for lægemiddelområdet.

Siden oprettelsen er Galien-prisen vokset til en stor begivenhed, der ses som en indflydelsesrig begivenhed af alle interesserede i farmaceutisk forskning, herunder offentlige myndigheder, forskere, medicinalfirmaer og medicinske pressegrupper. Af den grund betragtes den også som industriens svar på Nobelprisen og den højeste anerkendelse for farmaceutisk forskning og udvikling.

Årets vindere i den internationale version, som foregik i Senegal, var Jardiance fra Boehringer for bedste farmakologiske produkt, mens Spinraza (mod spinal muskelatrofi) fra Biogen fik prisen for bedste bioteknologiske produkt.

Prisen uddeles med mellemrum i 16 andre lande over hele kloden - blandt andet også i USA 25. oktober, hvor IDHIFA (mod modstandsdygtig akut myeloid leukæmi) fra Celgene og Agios Pharmaceuticals vandt prisen for bedte farmakologiske produkt. Her delte Yescarta fra Kite (mod to typer B-celle lymfoma) og Kymriah fra Novartis (mod modstandsdygtig akut lymfomatisk leukæmi) prisen for bedste bioteknologiske produkt.

Immunhæmmende behandling har ingen effekt på sædkvalitet

Hverken svær sygdomsaktivitet, behandling med immunhæmmende behandling eller nye biologiske lægemidler ser ud til at have markant effekt på sædkvaliteten hos mandlige patienter med kroniske tarmsygdomme. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Psoriasismiddel reducerer IBD-tilfælde

Patienter, der behandles med Cosentyx (secukinumab) mod inflammatoriske sygdomme som Bechterews sygdom og psoriasisgigt, har en lav risiko for at udvikle inflammatorisk tarmsygdom (IBD).

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter