Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Invokana får en hurtig gennemgang af FDA

Invokana (canagliflozin) har fået det amerikanske FDA til at starte en såkaldt prioriteret gennemgang af diabetesmidlet.

Beslutningen kommer på baggrund af en supplerende ansøgning om godkendelse af midlet til patienter med nyresygdom i sidste stadie og for at reducere øget serumkreatinin og nyre- eller hjertekardød hos voksne med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom.

Hvis gennemgangen resulterer i en godkendelse til denne nye indikation, vil Invokana være det første og eneste diabetesmiddel til behandling af kronisk nyresygdom hos patienter med type 2-diabetes.

"Millioner af mennesker med type 2-diabetes vil udvikle kronisk nyresygdom, hvilket medfører en stor risiko for at udvikle sig til nyresvigt og hjertekar-sygdom. Vi er glade for, at FDA erkender, at det er uopsætteligt at levere en ny behandling, der kan reducere risikoen for nyresvigt og forhindre livstruende kardiovaskulære hændelser hos mennesker med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom," siger dr. James List, chef for Kardiovaskulær & Metabolisme-sektionen hos Janssen Research & Development.

"Denne prioriterede gennemgang bringer os et skridt tættere på at løse dette store udækkede behov og tilbyde en ny standardbehandling til dem der lever med denne alvorlige sygdom."

Stadig mere evidens for kropsterapi

Flere studier har de senere år set på, hvordan mennesker med psykiske lidelser også har fysiske udfordringer, og hvad det er for kropslige problemer, der er knyttet til de forskellige psykiatriske sygdomme.

Overlæge: Kropsterapien virker på flere sygdomssymptomer

På Psykiatrisk afdeling Middelfart bruger behandlingsansvarlig overlæge Lykke Storgaard fra lokalpsykiatrien ofte kropsterapi til sine patienter. Især dem med angst eller depression. For hun ved, det virker.

Spilafhængighed kan fjernes med kognitiv terapi

Afhængighed af computerspil og andet på internettet giver anledning til stadig større bekymring for den mentale sundhed hos især de yngre befolkningsgrupper, og især blandt mænd.

Terapeuter: Kropsterapi skal ind i psykiatriske guidelines

Tiden er nu kommet til, at kropsterapi hentes ud af sin lille boble og spredes for alle vinde. Det mener i hvert fald Lone Katballe, ledende fysioterapeut på Psykiatrisk Afdeling Middelfart, og med hende også Danske Fysioterapeuter, som i høringssvar til kliniske retningslinjer for behandling af psykiske lidelser ofte anbefaler at medtage kropsterapi.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter