Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Invokana får en hurtig gennemgang af FDA

Invokana (canagliflozin) har fået det amerikanske FDA til at starte en såkaldt prioriteret gennemgang af diabetesmidlet.

Beslutningen kommer på baggrund af en supplerende ansøgning om godkendelse af midlet til patienter med nyresygdom i sidste stadie og for at reducere øget serumkreatinin og nyre- eller hjertekardød hos voksne med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom.

Hvis gennemgangen resulterer i en godkendelse til denne nye indikation, vil Invokana være det første og eneste diabetesmiddel til behandling af kronisk nyresygdom hos patienter med type 2-diabetes.

"Millioner af mennesker med type 2-diabetes vil udvikle kronisk nyresygdom, hvilket medfører en stor risiko for at udvikle sig til nyresvigt og hjertekar-sygdom. Vi er glade for, at FDA erkender, at det er uopsætteligt at levere en ny behandling, der kan reducere risikoen for nyresvigt og forhindre livstruende kardiovaskulære hændelser hos mennesker med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom," siger dr. James List, chef for Kardiovaskulær & Metabolisme-sektionen hos Janssen Research & Development.

"Denne prioriterede gennemgang bringer os et skridt tættere på at løse dette store udækkede behov og tilbyde en ny standardbehandling til dem der lever med denne alvorlige sygdom."

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter