Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Invokana får en hurtig gennemgang af FDA

Invokana (canagliflozin) har fået det amerikanske FDA til at starte en såkaldt prioriteret gennemgang af diabetesmidlet.

Beslutningen kommer på baggrund af en supplerende ansøgning om godkendelse af midlet til patienter med nyresygdom i sidste stadie og for at reducere øget serumkreatinin og nyre- eller hjertekardød hos voksne med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom.

Hvis gennemgangen resulterer i en godkendelse til denne nye indikation, vil Invokana være det første og eneste diabetesmiddel til behandling af kronisk nyresygdom hos patienter med type 2-diabetes.

"Millioner af mennesker med type 2-diabetes vil udvikle kronisk nyresygdom, hvilket medfører en stor risiko for at udvikle sig til nyresvigt og hjertekar-sygdom. Vi er glade for, at FDA erkender, at det er uopsætteligt at levere en ny behandling, der kan reducere risikoen for nyresvigt og forhindre livstruende kardiovaskulære hændelser hos mennesker med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom," siger dr. James List, chef for Kardiovaskulær & Metabolisme-sektionen hos Janssen Research & Development.

"Denne prioriterede gennemgang bringer os et skridt tættere på at løse dette store udækkede behov og tilbyde en ny standardbehandling til dem der lever med denne alvorlige sygdom."

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter