Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Invokana forebygger hjerteproblemer hos patienter uden hjerte-kar sygdom

ADA: Invokana (canagliflozin) reducerer risikoen for større kardiovaskulære hændelser og nyresvigt hos patienter med type 2 diabetes og kronisk nyresygdom både med og uden kendt hjertekarsygdom.

Det viser data fra en undergruppeanalyse af ​​CREDENCE-kliniske forsøg, som i den forgangne weekend blev præsenteret ved den amerikanske diabetesforening, ADAs 79. videnskabelige session i San Francisco.

Tidligere i år viste de fulde CREDENCE-resultater, at canagliflozin signifikant reducerede større CV-hændelser i den samlede studiepopulation, herunder en reduktion af risikoen for CV-død, hjerteanfald eller slagtilfælde med 20 procent, risiko for CV-død eller hospitalisering for hjertesvigt med 31 procent og hospitalsindlæggelse for hjertesvigt alene med 39 procent.

Denne undergruppeanalyse viste, at Invokana gav konsistent CV- og nyrebeskyttelse på tværs af begge undergrupper sammenlignet med den samlede undersøgelsespopulation. Specifikt reducerede Invokana risikoen for:

  • kombinationen af ​​CV-død, hjerteanfald og slagtilfælde med 32 procent i den primære forebyggelsesgruppe og 15 procent i den sekundære forebyggelsesgruppe
  • slutstadie nyresygdom med henholdsvis 31 procent og 33 procent i henholdsvis de primære og sekundære forebyggelsesgrupper

"Kardiovaskulær sygdom og nyresygdom er to alvorlige komplikationer ved type 2-diabetes, som kan forkorte levetiden med flere år. Denne seneste analyse af CREDENCE-undersøgelsen viser, at canagliflozin reducerede risikoen for en kardiovaskulær hændelse for patienter med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom, uanset om patienterne allerede havde oplevet en. Således kan tidlig behandling bidrage til at forebygge kliniske manifestationer af hjerte-kar-sygdom," siger professor David Wheeler, der er professor i nyremedicin ved University College London.

GINA aktualiserer diskussion om astmabehandling med SABA

Anfaldsmedicin. Hurtigvirkende bronkodilaterende beta2 agonister. Den blå medicin, er alle betegnelser for den akutvirkende medicingruppe SABA, astmatikere bruger som anfaldsmedicin eller ”reliever”, når de mærker et astmaanfald nærme sig, når det er svært at få luft eller før sport.

Diagnose af luftvejssygdomme via mobiltelefonen

Automatiseret teknologisk analyse af hoste kan blive fremtiden, når børn skal have koblet en diagnose på deres luftvejssygdomme. Det antyder ny forskning fra Curtin University og The University of Queensland i Australien.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter