Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forxiga forebygger forværring af hjertesvigt hos hjertepatienter

SGLT-2-midlet Forxiga (dapagliflozin) forebygger hjertesvigt og risikoen for hjerte-kar-død hos hjertepatienter - også selv om de ikke lider af type 2-diabetes.

Det viser fase III-studiet DAPA-HF, der ifølge AstraZeneca har nået sit primære sammensatte endepunkt. 

Virksomheden har netop annonceret de positive resultater fra DAPA-HF, som ifølge selskabets pressetekst finder, at diabetes-midlet Forxiga opfyldte det primære sammensatte endepunkt, der er en statistisk signifikant og klinisk meningsfuld reduktion af hjerte-kar-død eller forværring af hjertesvigt sammenlignet med placebo. 

DAPA-HF-forsøget er et internationalt multicenterstudie og det første til at teste et SGLT-2-lægemiddel på hjertesvigt hos patienter med eller uden type 2-diabetes. Forskerholdet har holdt Forxiga plus standardterapi mod standardterapi alene.

De fulde DAPA-HF-forsøgsresultater vil blive forelagt til præsentation på en medicinsk konference i nær fremtid, lover selskabet, men ifølge presseteksten kan dapagliflozin-præparatet, Forxiga altså reducere hjerte-kar-død og forværring af hjertesvigt signifikant.

DAPA-HF er designet til at evaluere effekten af Forxiga 10 mg sammenlignet med placebo, givet en gang dagligt ud over plejestandarden. Det primære sammensatte resultat var tid til en forværring af hjertesvigtbegivenhed (hospitalisering eller ækvivalent begivenhed; dvs. et presserende besøg på hjertesvigt) eller hjerte-kar-død.

Det er ifølge AstraZeneca, det første forsøg på hjertesvigt med en SGLT2-hæmmer, der undersøger behandlingen af hjertesvigt udover standardpleje i en repræsentativ patientpopulation med og uden type-2-diabetes.

DAPA-HF er en international, multi-center, parallel gruppe, randomiseret, dobbeltblindet forsøg hos patienter med hjertesvigt, med og uden diabetes type-2.

Myte afkræftet: SU'ere er ikke farlige for hjertet

EASD 2019: Sulfonylurinstof (SU) ser alligevel ikke ud til at øge risikoen for tidlige død af hjertekar-sygdom, selv om det hos mange har været en udbredt opfattelse i årtier.

NYHEDSKOMMENTAR:

Rygterne om SU's død var temmelig overdrevne

EASD 2019: Det er sjældent, at nogen ligefrem håber på snarlig død for andre. Men sådan har det vist været med lægemidlet glimepirid, en første generation SU, her på EASD.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter