Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Tre danskere i top-5 på EASD

EASD 2019: Minut for minut følger EASD opmærksomheden på kongressens hjemmeside om de præsenterede studier, og derfor ved vi, hvilke sessioner der er størst opmærksomhed om. Og netop nu er der tre danskere blandt favoritterne. 

Det gælder Kristine Færck fra Steno Diabetes Center Copenhagen, som er oplægsholder på den foreløbige favorit blandt bidragydere med sit studie om SGLT2 inhibitors: glucose and beyond. 

Tina Vilsbøll, ligeledes Steno Diabetes Center Copenhagen, som er chair på 'Semaglutide: ingested or injected', ligger på tredjepladsen, mens, Ulrik Pedersen-Bjergaard professor og overlæge, Nordsjællands Hospital Hillerød og Københavns Universitet, som er co-chair på Clinical aspects of hypoglycaemia, ligger på femtepladsen.

Årets øjeblikkelige topscorer har haft 5466 besøgende. Og der slutter det med garanti ikke. Når EASD er forbi vil antallet af besøgende temmelig sikkert være fordoblet. 

Til sammenligning har topscoren i 2018 'Cardiovascular and Renal Microvascular Outcome Study with Linagliptin in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus (CARMELINA)' opnået i alt 12.808 hits.

TOP 5

  1. SGLT2 inhibitors: glucose and beyond (Kristine Færch, oplægsholder) 5.466
  2. Vildagliptin Efficacy in combination with metfoRmIn For earlY treatment of T2DM (VERIFY) 3133
  3. Semaglutide: ingested or injected (Tina Vilsbøll, chair) 2.163 
  4. CREDENCE 2.093
  5. Clinical aspects of hypoglycaemia (Ulrik Pedersen-Bjergaard, co-chair) 1963

GINA laver online astma-akademi

Som noget nyt har Global Initiative for Asthma (GINA) lanceret et online undervisningsunivers GINA ACADEMY for læger, sygeplejersker, farmaceuter og andet sundhedspersonel, som vil lære mere om at behandle astma med afsæt i GINAs guidelines.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter