Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserTillykke, Filip Knop, godt gået!

EASD 2019: Filip Krag Knop havde skiftet t-shirt'en ud med jakke, skjorte og slips - og trainerne med lædersko, da han holdt sin Minkowski-forelæsning efter at have modtaget prisen af EASD’s præsident den britiske professor David R. Matthews.

Salen var godt fyldt til den 54. Minkowski-forelæsning ved EASD i Barcelona, velsagtens 2000-3000 af hans kollegaer fra hele verden, deriblandt en markant og synlig koloni af danske diabeteslæger. En imponerende forsamling.

Professoren, overlægen og forskningslederen fra Center for Klinisk Metabolisk Forskning på Herlev og Gentofte Hospital, får prisen for sin forskning i glukagon – og det handlede hans forelæsning selvsagt også om. Han advarede fra starten publikum om, at der var risiko for en 'nørd alarm', men det kom Filip Knop nu ikke i nærheden af. 

'Glukagon-nørdens' forelæsning havde nøjagtig den samme energi og passion som sædvanligvis. Og prismodtageren nød tydeligvis øjeblikket, selvom han fra starten nok var beklemt. 

Inden han gik i gang med selve forelæsningen, tog han ligefrem et foto af publikum. Mon ikke mange af hans forgængere havde ønsket, at de havde samme frækhed.

Du kan høre og se en webcast af hans foredrag i forlængelse af prismodtagelsen på EASDs side. Det har titlen My gut feeling about Glucagon.

GINA laver online astma-akademi

Som noget nyt har Global Initiative for Asthma (GINA) lanceret et online undervisningsunivers GINA ACADEMY for læger, sygeplejersker, farmaceuter og andet sundhedspersonel, som vil lære mere om at behandle astma med afsæt i GINAs guidelines.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter