Basislister er skabt af fanden selv

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Nano-kapsler kan reducere diabetes-inflammation

Nyudviklede nanokapsler, der er i stand til effektivt at målrette leveren og bugspytkirtlen, kan reducere de inflammatoriske virkninger af type 2-diabetes.

Kapslerne er udviklet af forskere på Curtin University ved hjælp af bio-nanoteknologier og fyldt med en kombination af humanbaserede galdesyrer og det lipidsænkende medikament Probucol.

Forskerne har testet dem på mus over en halvt år, hvor de har vist sig at reducere de inflammatoriske virkninger af diabetes.

Resultaterne er netop blevet offentliggjort i Nature-tidsskriftet, Scientific Reports, hvor hovedforfatter dr. Hani Al-Salami fra Curtin Health Innovation Research Institute (CHIRI) og School of Pharmacy and Biomedical Sciences ved Curtin University siger, at de små kapsler var designet til præferentielt at rette sig mod specifikke organer og forbedre leveringen af ​​de aktive stoffer for at reducere potentiel skade på andre dele af kroppen.

"Ved hjælp af avancerede og tilpassede bio-nanoteknologier var vores team i stand til at generere små kapsler, der beskyttede de aktive lægemidler under fordøjelses- og absorptionsprocessen, hvilket igen forbedrede optagelsen af ​​galdesyrer og Probucol i leveren og bugspytkirtlen, som typisk betændes pga. diabetes," siger Al-Salami.

"Vi fandt, at nanopartiklerne, der indeholdt galdesyrer og Probucol, var effektive til at reducere højt blodsukkerniveau og diabetes-associeret betændelse i museforsøg med diabetes."

Dr. Al-Salami understreger, at yderligere forskning er nødvendig for at teste, om behandlingen også er effektiv hos mennesker.

"Vores undersøgelse viste en lovende forbindelse mellem brugen af ​​bio-nanoteknologi og vævsmålrettet levering i diabetikamodeller. Ved at bruge disse avancerede teknologier er det muligvis muligt at reducere progression og sværhedsgraden af ​​diabetes," siger dr. Al-Salami.

Ugentlig insulin kan blive del af fremtidens diabetesbehandling

EASD: Det nye præparat, insulin icodec, der gives én gang ugentligt, ser ud til at være lige så sikkert og blodsukkerstabiliserende som insulin glargin (Lantus), der gives én gang dagligt til personer med type 2-diabetes.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter