Stem på en psykiater. For første gang i lægernes historie

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kontaktlinse kan medvirke til behandling af retinopati

En speciel type smarte kontaktlinser kan analysere og medvirke til behandling af retinopati ved hjælp af interegreret LED-lys.

Kontaktlinserne er udviklet af forskere fra Pohang University of Science & Technology (POSTECH) i Sydkorea, der, i samarbejde med forskere fra Institut for Kemiteknik ved Stanford University og David Myung fra Stanford Medicine Ophthalmology, netop har fået offentliggjort deres nyeste resultater i det verdenskendte tidsskrift Nature Reviews Materials.

Den smarte kontaktlinse har integreret mikro-LED og en fotodetektor, der kan måle glukosekoncentration i de konjunktivalblodkar ved at analysere NIR-lys.

Forskerne har testet deres nye smarte LED-kontaktlinser på kaninøjne med diabetisk retinopati og bestrålet lys gentagne gange i en måned. Som et resultat bekræftede de, at der var signifikant reduktion af angiogenese (produktion af nye blodkar) i nethinden, og de bekræftede klinisk gennemførlighed af den smarte LED-kontaktlinse til diabetisk retinopatiterapi.

Denne nyudviklede enhed tillader ikke kun diabetiske patienter at overvåge deres blodsukkerniveau i realtid, men muliggør også medicinsk behandling af retinopati, som er forårsaget af diabetiske komplikationer.

"Vi har udviklet en smart LED-kontaktlinse, der kan diagnosticere diabetes og behandle diabetisk retinopati med lys for første gang i verden. Vi planlægger at kommercialisere disse smarte kontaktlinser og smarte bærbare medicinske apparater i samarbejde med Stanford Medicine," fortæller chefen for de sydkoreanske forskere professor Sei Kwang Hahn om fremtidsplanerne.

Medicinrådet anbefaler Dupixent mod svær astma

Dupixent (dupilumab)  er på Medicinrådets møde onsdag blevet anbefale mod svær astma, selv om det på nuværende tidspunkt ikke finder, at der er et rimeligt forhold mellem meromkostninger og lægemidlets værdi sammenlignet med mepolizumab.

Fremtidens midler til diabetesforskning bør uddeles anderledes

Forskningsmidler skal uddeles til grupper og ikke enkelte forskere. Pengene bør fordeles efter kriterier, der tager højde for, at forskning af høj kvalitet i større og større grad er et resultat af teamwork på tværs af discipliner.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter