Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

EMA giver positivt nik til Sanofis biosimilære insulin

Sanofi er godt på vej til at give Novo Nordisk kamp til stregen med nyt biosimilær insulin aspart.

Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP), der hører under EMA, anbefaler i en ny positiv meningstilkendegivelse, at det første biosimilære insulin aspart-produkt, bliver godkendt til EU-markedsføringstilladelse.

Hvis det godkendes, vil produktet konkurrere med Novo Nordisks diabetesmedicin Novorapid/NovoLog.

EMA vil nu evaluere yderligere og give sin endelige dom i løbet af de kommende par måneder.

Insulin aspart Sanofi vil være tilgængelig som en injektionsvæske, opløsning (100 enheder/ml). Det aktive stof i 'Insulin aspart Sanofi' er insulin aspart, en hurtigvirkende insulinanalog, der absorberes hurtigere af kroppen og derfor kan virke hurtigere end humant insulin.

Erstatningsinsulin fungerer på samme måde som naturligt produceret insulin. Det fungerer ved at lette optagelsen af glukose i skeletmuskulatur og fedtvæv og ved at hæmme glukoseoutput fra leveren, skriver EMA.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter