Skip to main content

Endokrinologisk Tidsskrift

 - først med nyheder om ny medicin

Steno-ledelser: Megaærgerligt - vores efteruddannelse skades

EASD: Hos Steno-ledelserne både i Aarhus og på Sjælland vækker EASD's omdannelse til virtuel kongres bekymring.

Troels Krarup, centerdirektør for Steno Diabetes Center Aarhus, ærgrer sig over at EASD er blevet virtuel: "Det kommer til at gå ud over vores efteruddannelse, men hvis det varer et år så kan man vel leve med det. Men hvis det trækker ud, så bliver det et problem. Så skal der gøres noget. Det er bare svært at se hvad. Eksempelvis kan vi jo ikke engang lave lokale satellit møder - det kan man ikke i disse corona tider."

"Den virtuelle kongres giver en helt anden motivation. Det er ikke det samme, når man ikke kan mødes, snakke om hvad man har oplevet, netværke. Når det er væk så bliver det sværere at sætte sig selv op - man skal presse sig selv mere," siger han.

Troels Krarup er i det hele taget bekymret for et andet vigtigt moment ved det store lægekongresser: "Jeg tror ikke på at resultaterne kommer ud, sådan som resultaterne fra de fysiske kongresser."

Lise Tarnow, selv diabeteslæge, centerdirektør for Steno Sjælland: "Hvis jeg var forsker, så ville jeg nok gøre hvad jeg kunne for at følge med. Især hvis vi selv havde nogle præsentationer med. Men nu er jeg jo snarere administrator, og så får jeg nok ikke kigget med i de virtuelle sessioner. Jo, selvfølgelig, hvis kolleger taler om en session, så tænker jeg, at jeg vil se den ved lejlighed.

Men jeg synes det er mega ærgerligt. Man kommer i den grad til at savne korridorsnakkene, netværket, muligheden for at møde nye mennesker, nye alliancer, det vil jeg savne, og især hvis det trækker ud."