Hvorfor må vaccinerne koste mens diabetes-patienter må nøjes

Endokrinologisk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

World Economic Forum udpeger dansk diabetescenter som innovativt forbillede

World Economic Forum (WEF) har udnævnt Steno Diabetes Center Copenhagen til at være verdensledende i udviklingen af et værdibaseret sundhedsvæsen til gavn for personer med diabetes og anden kronisk sygdom.

Det er mere præcist The Global Coalition for Value in Healthcare, der hører under WEF, som har valgt at fremhæve Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) og tre andre udenlandske initiativer, som særligt forbilledlig.

Koalitionen skriver i en pressemeddelelse om SDCC:

”Som det første specialiserede diabeteshospital i Danmark har SDCC produceret resultater, der har forbedret prognosen for diabetesbehandling, ved at udvikle ny integreret behandling, forebyggelsesmetoder og uddannelse, der vil gavne mennesker med diabetes i og uden for Danmark.”

”SDCC-initiativet har rapporteret signifikant indvirkning på reduktioner i diabetesrelaterede komplikationer såsom et fald i diabetesinduceret blindhed til næsten nul og amputationer af ben med 80 procent.”

Steno Diabetes Center Copenhagen vil de kommende to år være en del af World Economic Forum’s arbejde for at styrke udbredelsen af nytænkende sundhedsinitiativer, som skaber værdi for det enkelte menneske med én eller flere kroniske sygdomme, skriver centeret selv.

”Vi er stolte over at vi er blevet udvalgt som en proof-of-concept-model for nytænkning i sundhedsvæsnet og ser frem til at samarbejde med aktører fra hele verden, som vi helt sikkert kan lære rigtig meget af," udtaler Steno Diabetes Center Copenhagens direktør Allan Flyvbjerg i en nyhed.

Sygeplejersker får styrket uddannelsen i psykiatri

Et stigende pres på psykiatrien får nu Sundhedsstyrelsen til at styrke specialsygeplejerskernes kliniske uddannelsesforløb med et halvt år. Samtidig får børne-/ungdomspsykiatrien en større plads i uddannelsen.

Tirzepatid imponerer mod højt langtidsblodsukker og overvægt

Tirzepatid reducerer i højere grad langtidsblodsukker og giver et større vægttab end insulin glargin hos overvægtige med type 2-diabetes, som er i risiko for hjertekar-komplikationer, viser det store head-to-head studie SURPASS-4.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo