Hvorfor må vaccinerne koste mens diabetes-patienter må nøjes

Endokrinologisk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Dansk topforsker bag GLP-1-hormon får store priser på stribe

Især de seneste fem år har vist, hvor vigtig opdagelsen af GLP-1-hormonet har været for mennesker med type 2-diabetes og for overvægtige. Især i år modtager den danske professor Jens Juul Holst store priser for opdagelsen. 

Som en af Europas mest citerede forskere har Jens Juul Holst fra Københavns Universitet mere end 3.500 årlige citationer og over 1.800 publiceringer i videnskabelige tidsskrifter – og så er han en af verdens førende indenfor forskning i diabetes.

Derfor modtog han den 7. april The Canada Gairdner International Award sammen med to canadiske forskerkolleger. Prisen anses traditionelt for at være adgangsbilletten til at komme i betragtning til Nobelprisen i medicin, da omkring hver tredje modtager efterfølgende har vundet netop Nobelprisen.  

”Det er vidunderligt at vinde den. Det er meget fint selskab at komme i, og i år skal jeg dele prisen med to fremragende forskningskollegaer. Vores forskning understøtter hinandens, selvom vi ikke har arbejdet sammen,” siger Jens Juul Holst i en pressetekst på Københavns Universitets hjemmeside. Han forsker til dagligt ved Biomedicinsk Institut og Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research på Københavns Universitet. 

ADA-pris til sommer

Til sommer står Jens Juul Holst desuden til at modtage American Diabetes Association’s højeste hæder, ’Banting Medal for Scientific Achievement Award’. Prisen uddeles hvert år til enkeltpersoner, der gennem en hel karriere har skabt betydelige, forskningsmæssige bidrag til diabetesforskning. 

”Det er en utrolig ære at modtage prisen. Nærmest drømmeagtigt. Det her er verdensmesterskabet i diabetes, og det er således en flot række af folk, jeg kommer i gruppe med. Jeg er ikke diabetolog i klassisk forstand, da jeg har arbejdet med metabolismen omkring sygdommen. Så det er meget anerkendende at komme med her,” siger han.

Dansk behandling for lentigo maligna flugter med nyeste erfaringer

EADV-Spring: Lentigo maligna (LM) kan behandles både kirurgisk og ikke-kirurgisk, og det kan være vanskeligt at vælge den mest hensigtsmæssige behandling. Valget afhænger blandt andet af læsionens lokalisering og patientens forventede levetid.

Resistente hudsvampe breder sig i Europa

Nogle patienter med hudsvamp får i dag en behandling, som ikke virker. Det kan skyldes en svampemiddelresistens, som formentlig er mere udbredt end hidtil antaget.

Probiotisk kost kan gavne HS-patienter

Ubalance i tarmens bakterier kan spille en betydelig rolle ved udviklingen af hudsygdommen Hidradenitis Suppurativa (HS). Det viser et studie, som blev præsenteret på EADV 2021 Spring Symposium i den forgangne weekend.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo